BERANE: Simptome trovanja ima 1.001 građanin

Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Berane hospitalizovano je petoro dece, od čega dvoje u protekla 24 časa

  • 5

Izabranim doktorima Doma zdravlja Berane, u Crnoj Gori, i doktorima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć - Jedinice Berane do 14 časova, javio se 1.001 pacijent sa stomačnim tegobama.

Na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Berane hospitalizovano je petoro dece, od čega dvoje u protekla 24 časa.

Na Infektivnom odelenju Opšte bolnice radi hospitalnog ličenja zadržane su četiri osobe starije od 14 godina, preneli su podgorički mediji.

Klinička slika obolelih je blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan broj obolelih imao je tečne stolice i povišenu telesnu temperaturu.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Berane u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore i danas je nastavila sprovođenje epidemiološkog anketiranja građana sa stomačnim tegobama, kao i uzimanje uzoraka od pacijenata za mikrobiološku dijagnostiku.

Institut za javno zdravlje još nema nikakve podatke o uzrocima epidemije u opštini Berane, a kako prenose mediji, veruje se da je epidemija stomačnih bolesti uzrokovana neispravnom vodom za piće, pa se građanima preporučuje da piju flaširanu i prokuvanu vodu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA