SLUČAJ AGROBANKA: Antonić negirao krivicu

Nekadašnji predsednik Upravnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić negirao je navode optužnice koja ga tereti da je sa saradnicima oštetio banku za 84 miliona evra

  • 3

Na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu u Beogradu u procesu protiv nekadašnjeg predsednika upravnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića i još 20 osoba, optuženih da su tu banku oštetili za 84 miliona evra, Antonić je negirao navode optužnice.

- On je, na početku pripremnog ročišta za suđenje u Specijalnom sudu, koje je održano bez prisustva javnosti, rekao da se ne oseća krivim, jer je u optužnici tačno jedino to da je on Dušan Antonić i da je bio predsednik Upravnog odbora "Agrobanke" - rekao je novinarima njegov branilac Goran Petronijević.

"Cilj ove optužnice nije da se utvrdi istina o poslovanju "Agrobanke", već da se prikriju načini i metodi za njeno neprijateljsko preuzimanje. Sve ovo ću detaljno obrazložiti kada počne suđenje"', preneo je Antonićeve navode njegov branilac.

Na ročištu su se i ostali okrivljeni izjasnili o navodima optužnice.

 

Ranije danas, Antonić je najavio da će podneti niz predloga kojima bi trebalo da se rasvetli kako je "došlo do nenaplativosti kredita, kako je uništena Agrobanka, ali i kako je stvorena nova Agrobanka".

Nakon odbacivanja žalbe, stekli su se uslovi da se pripremno ročište održi i ono će, kako je kazao Petronijević, trajati i u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA