Severna Kosovska Mitrovica i Zvečan drugi dan bez vode

- Fabrika vode se nalazi u južnom delu grada. Bez ikakve informacije ili obaveštenja, juče oko 10 sati obustavljeno je vodosnabdevanje severa Kosova i Metohije - rekao je direktor JP "Vodovod" Ibar Vladimir Rakić

  • 1
Zabrinuta česma Foto: adme.ru

Žitelji severne Kosovske Mitrovice i Zvečana već drugi dan su bez pijaće vode. U JP "Vodovod" Ibar nisu uspeli da saznaju šta je razlog tome ni kada će doći voda. Ove dve opštine se snabdevaju vodom iz fabrike koja se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice.

- Fabrika vode se nalazi u južnom delu grada. bez ikakve informacije ili obaveštenja, juče oko 10 sati obustavljeno je vodosnabdevanja severa Kosova i Metohije. Nažalost, ovo je postala uobičajena praksa nadležnih iz vodovoda - rekao je za Telegraf direktor JP "Vodovod" Ibar Vladimir Rakić.

Rakić je rekao da je nedopustivo da se kolege ponašaju kako god hoće i da je "postala uobičajena praksa da nas danima ostave bez vode, bez najave i objašnjenja i testiraju našu izdržljivost".

On je po ko zna koji put apelovao na "međunarodnu zajednicu i zvanični Beograd da ulože svoj autoritet i reše ovo prioritetno egzistencijalno pitanje".

Posle dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju i podele Kosovske Mitrovice na severni, pretežno Srbima naseljeni deo grada i južni albanski deo, fabrika vode ostala je u južnom delu grada.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alooooooo

    25. septembar 2013 | 14:23

    A sever Kosova (Leposavic-Lesak) nemaju vodu celo leto. Zapitajte se kako oni zive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA