Do 2020. tri nova mosta u Beogradu

Most između Zemuna i Borče biće otvoren do kraja godine, u sklopu obilaznice oko Beograda najavljena je gradnja mosta u Vinči, a ukoliko počne izgradnja metroa nići će još jedan most, tik pored Brankovog

  • 8

Do kraja ove decenije u srpskoj prestonici će se na još tri mesta povezati obale Save i Dunava, pišu "Večernje novosti".

Most između Zemuna i Borče biće otvoren za saobraćaj do kraja godine, a već je najavljena izgradnja novog mosta u Vinči, u sklopu obilaznice oko Beograda.

Trebalo bi da bude železničko-drumski, dužine između 2.100 i 2.200 metara i širine najmanje 30 metara, sa drumskim trakama od po devet metara. Izgradnja bi trajala oko tri godine, a most će biti neka vrsta sabirnog centra za više domaćih i evropskih saobraćajnica, pišu "Novosti".

Navodi se da će roba koja stiže preko magistralne pruge Beograd - Bar imati izlaz za sever Evrope preko Vinče i Pančeva, a to važi i za transportne tokove koji vode iz Bugarske i Grčke ili Nemačke i Austrije.

Takođe, ukoliko za četiri godine počne izgradnja metroa, staro jezgro i Novi Beograd će spojiti još jedan most, tik pored Brankovog, piše list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    9. februar 2014 | 13:47

    Pa i onako ce ostati samo beogradski pasaluk sto ulagati bilo gde ;) to se mene tice izbetonirajte i Dunav i Savu .

  • QQ

    9. februar 2014 | 11:59

    Ma da samo nek se gradi taj Beograd, dok cela Vojvodina polako, ali sigurno zamire.. Samo prodjite severnim Banatom i Backom, ma i Sremom, takvo 'mrtvilo' i sivilo nikad nije bilo sve do sad (pocelo je pre desetak godina).. Jer se fabrike samo zatvaraju, nista se ne otvara..

  • Raski okrug

    9. februar 2014 | 13:08

    SRBIJA RADI BEOGRAD SE GRADI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA