VUČIĆ: OEBS lagao, čekam izvinjenje!

- Oni (OEBS) su lagali, a kada lažete elementarna pristojnost je da se izvinite. Neću dozvoliti da neko napada Srbiju i da to prođe bez odgovora - rekao je premijer Srbije

  • 13

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, je na današnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da nema nesporazum s OEBS-om, da je jasno da je OEBS govorio laži, da ne poseduje dokaze za svoje navode o cenzuri u Srbiji i da on još uvek čeka na njihovo izvinjenje.

- Oni (OEBS) su lagali, a kada lažete elementarna pristojnost je da se izvinitite. Neću dozvoliti da neko napada Srbiju i da to prođe bez odgovora. To ne znači da neću da štitim pravo ove zemlje na istinu, ako ste lagali za Blic, za Adrijanu Limu i neke ćevapčiće -  rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbiji i dodao da nikakav nesporazum između njega i OEBS-a.

- Što se tiče OEBS-a nema tu nikakvog nesporazuma, oni su govorili laži, a ja istinu. Na osnovu čega su oni tvrdili da je reč o rušenju sajtova od strane Vlade, kad nemaju nikakve dokaze? Ono sa čim se slažem sa gospođom Polom Tidom je da postoje pritisci na medije, ali pritisak ne vršim ja, ali imam dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice vrše pritisak da se vodi kampanja protiv mene - rekao je premijer Srbije i zahvalio se Vulinu na zapažanju da se se vodi "prljava kampanja protiv mene i moje porodice".

On je poručio da se nimalo nije uplašio i da ništa njegovo nije na kocki. Jedino bi, kaže, mogao da ostane bez političke funkcije i dodaje da je njemu važnije da ne ostane bez obraza.

Predsednik Vlade je naglasio da se on neće povući pred lažima i da ima dovoljno snage da se suprostavi onima koji kroje kampanju protiv njega i njegove porodice.

Na pitanje novinara da prokomentariše navode da je njegov brat agitovao za TV Kopernikus, Vučić je rekao da njegov brat nema ništa sa tim i da oni koji su to izmislili žele da ga nateraju da se povuče pred lažima.

- Moj brat ne zna šta je Kopernikus! On serazume u košarku i ekonomiju. Neću se povući pred lažima, ja imam dovoljno snage da se suprostavim onima koji misle da je neko kriv samo zato što imamo istu majku. Ne mislite da možete da me ućutkate! - poručio je premijer Srbije.

Premijer je pred svoj put u Nemačku, takođe, naglasio da se nada da će Srbija u skorijoj budućnosti biti pouzdan saveznik Nemačke.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA