OČI U OČI: Evo šta će Vučić reći Putinu u lice!

Premijer Srbije u Moskvu nosi "zahteve" o smanjenju cene gasa Gasproma koji vadi u Vojvodini, o bescarinskom uvozu "fijata 500 L" u Rusiju, a tražiće od Putina i Medvedeva konkretnu podršku i mnogo više razumevanja za Beograd

  • 32

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, nakon posete Francuskoj, boraviće u Moskvi 7. i 8. jula, gde će oči u oči razgovarati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrij Medvedevim. Kako saznaje Telegraf.rs, na tim sastancima Srbija će tražiti konkretne dokaze prijateljstva Rusije i odgovarati na pitanja o dugu Beograda Kremlju!

Biće reči i o mnogim "vrućim temama" kao što je realizacija ruskog kredita od 800 miliona dolara za Železnicu Srbije, za koji Beograd još nema ni projekat, pričaće se o situaciji u Ukrajini, kao i o dugu prema ruskim gasnim kompanijama u visini od 300 miliona evra!

Što se tiče pitanja Ukrajine, predsednik Vlade Srbije pred svoj put u Francusku rekao je da Srbija neće kidati svoje prijateljstvo s Rusijom.

- Srbija je suverena i nezavisna država, donosi svoje odluke. Mi smo na evropskom putu, ali ne rušimo i ne kidamo naše odnose i prijateljske veze i prijateljske odnose s Rusijom – kazao je Vučić.

Srpski premijer neće kod Putina ići samo da sluša uslovljavanja, već će i tražiti konkretne dokaze "prijateljstva", a jedna od tema biće i bescarinski izvoz 10.000 "fijata 500L u Rusiju.

- Premijer će od predsednika Rusije tražiti razumevanje i konkretnu podršku Moskve, a pre svega pokrenuće pitanje sniženje cena gasa, naročito onog koji se vadi u Vojvodini, kao i to da "Gasprom" plaća Srbiji veću rudnu rentu - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

- Odnosi jesu prijateljski, ali oni imaju određene probleme s nama zbog našeg duga, a i mi imamo određena pitanja. Nadam se da mnoge od tih stvari možemo da rešimo i verujem da ćemo u budućnosti naše odnose još unaprediti – istakao je Vučić pred svoj put u Moskvu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    3. jul 2014 | 13:55

    mislim da nije bitno sta ce Vucic da kaze nego sta ce Putin da kaze a bojim se da ce njegova jedina recenica biti vracajte pare

  • Darius Serb

    3. jul 2014 | 14:55

    Nek mu trazi i 3 nuklearne glave da nam da, posto imamo dusmane oko sebe,,,to cemo da otplatimo sigurno... objavite molim

  • wrtikappa

    3. jul 2014 | 12:52

    Nista on nece da kaze,on ce samo da slusa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA