SRPSKI I RUMUNSKI MINISTAR ODBRANE: Odnosi dve zemlje su tradicionalno dobri! (FOTO)

- Želimo da razmenimo iskustva koja su rumunski vojnici stekli u borbenim grupama EU, ali i ona koja se odnose na predstavljanje sistema odbrane i u ostalim strukturama koje funkcionišu u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike - rekao je Gašič nakon sastanka sa Mirčom Dušom

  • 9

Ministar odbrane, Bratislav Gašić, sastao se na marginama NATO samita u Velsu sa ministrom odbrane Rumunije Mirčom Dušom. U razgovoru je konstantovano da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i da je dosadašnja saradnja primer razvijanja prijateljskih odnosa u regionu.

Tokom sastanka ministar Gašić je zahvalio Rumuniji na podršci u procesu evrointegracija i na pomoći tokom poplava. Time je još jednom, kako je naglašeno, potvrđeno da dve zemlje rade na stvaranju povoljnijeg okruženja koje bi trebalo da obezbedi prosperitet i razvoj.

Gašić i Duša analizirali su rezultate koji su ostvareni u oblasti odbrane. Uz saradnju u domenu zajedničkih vežbi i obuke, saobraćaja i transporta i razmenu iskustava u reformi sistema odbrane, posebno su izdvojeni rezultati u oblasti vojnog vazduhoplovstva.

- Želimo da razmenimo iskustva koja su rumunski vojnici stekli u borbenim grupama EU, ali i ona koja se odnose na predstavljanje sistema odbrane i u ostalim strukturama koje funkcionišu u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike - rekao je Bratislav Gašić.

Dvojica ministara zaključila su da je održavanje sastanaka na najvišem nivou važno jer se njima definišu strateške smernice buduće saradnje u oblasti odbrane. Bratislav gašić pozvao je ruminskog kolegu da u narednom periodu i zvanično poseti Srbiju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nnnnn

    5. septembar 2014 | 11:32

    Gaša nam se ubucio :D

  • Dare

    5. septembar 2014 | 14:31

    Ministar Gasic me razocarao mislio sam da ce biti puno uspesniji I sa nekom idejom oko organizacije, reforme I opremanja vojske, a on nista

  • perkan

    5. septembar 2014 | 12:59

    Srbija mora saradjivati sa svima, a narocito sa svojim susedima, podrska za ministra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA