SRBIJA NIKADA NEĆE PRIZNATI KOSOVO! Evo šta je Vučić rekao Savetu bezbednosti UN (VIDEO)

Premijer Srbije oštro je poručio svima na Savetu bezbednosti UN, da Beograd nikada neće pristati na priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije

  • 45

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, rekao je da Srbija više od svega želi političku i ekonomsku stabilnost na celom Zapadnom Balkanu. To je, kako je naveo na početku svog obraćanja uslov opstanka i napretka Srbije, ali i svih ostalih, i zato je Beograd posvećen miru i životu, ali i ponovio stav da Beograd nikada neće priznati nezavisnost Kosova!

- I posle čitavog veka sukoba, ratova, žrtava… ova Vlada je, u odnosu prema Albancima, napravila iskorak koji se savim sigurno može nazvati istorijskim. Ova Vlada je umesto sukoba izabrala dogovor, umesto problema rešenja i što je najvažnije, umesto smrti – život – poručio je Vučić.

Premijer Vučić je rekao da je Beograd čvrst u stavu da ne prizna nasilno i međunarodnom pravu protivno otcepljenje Kosova i Metohije i njegovo samoproglašenje za državu, ali da taj čvrst stav nije prepreka razgovorima i sve življoj komunikaciji sa Prištinom.

SKANDALČINA: Hašim Tači provocirao Srbiju i na Savetu bezbednosti UN!

Vučić je podvukao da je Beograd čvrst u svom stavu da ne prizna nasilno i međunarodnom pravu protivno otcepljenje KiM i njegovo samoproglašenje za državu, ali da to danas nije prepreka razgovorima i sve življoj komunikaciji sa Prištinom.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Vršac

    5. decembar 2014 | 18:16

    Prvo Evropa mora da shvati da od svoje teritorije nećemo nikada odustati.Drugo ne može Evropa da primenjuje dvostruke aršine.Ako je Krim deo Ukrajine i Kosmet je deo Srbije.

  • Bojan

    5. decembar 2014 | 14:41

    U svakoj prilici treba ponavljati da je Kosovo neotuđivi deo Srbije i da nikada nećemo pristati na nezavisnost. Premijer je jasan u svojoj poruci, pred svima, i zbog takvog stava koji ima prema svim stranama, veoma je cenjen i poštovan. Očuvaćemo Kosovo diplomatski i Premijer i Vlada Republike Srbije hrabrom diplomatijom rade na tome. Samo napred.

  • Dušan

    5. decembar 2014 | 15:11

    Samo Premijer Aleksandar Vučić ima hrabrosti da stavove iznosi pred svima, jasne i čvrste, nema da saginje glavu pred drugima, kao što su to činili prošli. Svi treba da znaju da je Kosovo Srbija i da se mora poštovati rezolucija 1244.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA