VUČIĆ: Lideri EU moraju da pomognu oko plana za izbeglice

- Mi nikad nećemo podići nikakve ograde niti zidove - istakao je srpski premijer u izjavi za Rojters, uoči Samita o zapadnom Balkanu u Beču

  • 99

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Beču, da Srbija nikad neće zatvoriti svoje granice za migrante, ali lideri Evropske unije moraju da pomognu u osmišljavanju plana kako se nositi sa prilivom desetina hiljada izbeglica na Balkan.

- Mi nikad nećemo podići nikakve ograde niti zidove - istakao je Vučić u izjavi za Rojters, uoči Samita o zapadnom Balkanu u Beču.

Od početka godine je u Srbiju ušlo oko 100.000 migranata, uglavnom iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih zemalja Bliskog istoka, koji nastavljaju put ka severu Evrope, podseća Rojters, navodeći i da Mađarska trenutno gradi 175 kilometara dugačku ogradu na granici sa Srbijom.

BALKAN RAZBIO EU: Vučić sa tribina bodrio Antića na golu dok je Dačić sudio! (FOTO)

- Ovde pričamo o očajnim ljudima, a ne kriminalcima i teroristima. Oni su samo krenuli u potragu za boljim životom za sebe i svoju decu, njima je potrebna pomoć, a ne osuda ili kazna. Ne mozete ogradama da sprečite priliv života - rekao je srpski premijer.

Izbeglice će jednostavno naći druge pravce da dođu do zapadne Evrope, naveo je Vučić, dodajući da "oni mogu da idu preko Bugarske i Rumunije, mogu da idu i preko Hrvatske".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Srbija je do sada, kako navodi Rojters, dobila više stotina hiljada evra od Evropske unije za pomoć izbeglicama, ali Vučić navodi da to nije bilo dovoljno za pokrivanje troškova brige o tim ljudima.

Premijer je precizirao da je za te svrhe namenjeno još tri miliona, kao i da Srbija gradi tri prihvatna centra za izbeglice.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    27. avgust 2015 | 12:43

    Ni jedna zemlja ne može da reši problem migranata sama. mora postojati neki jedinstveni plan.

  • zoran

    27. avgust 2015 | 12:42

    To je dobar stvar da drzave u evroppi pomognu u vezi izbeglica koji pokusavaju da pobegnu od bede,siromastva,rata i da zive u nekim boljim uslovima.

  • maks

    27. avgust 2015 | 13:31

    Pomoć je prekopotrebna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA