≫ 

ZBOG PRETNJI RATOM U REPUBLICI SRPSKOJ: Vučić zabrinut, možda prekine posetu SAD!

Premijer Srbije je razgovarao sa predsednikom Tomislavom Nikolić i rukovodiocima srpskih bezbednosnih službi o najnovijim pretnjama koje su stigle iz Sarajeva

  • 99

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje u radu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, veoma je zabrinut zbog pretnji miru nekadašnjeg ratnog komandanta BiH Sefera Halilovica.

Kako je rečeno Tanjugu u delegaciji Srbije u Njujorku, premijer ne isključuje mogućnost da se vrati u zemlju ukoliko to razvoj situacije bude nalagao.

General i načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

"Nikome ne pretimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja", rekao je Halilović, koji je gostujućina TV1 o referendumu o Danu Reublike u RS govorio kao o referendumu o secesiji.

Halilović, naime, tumači da će sprovođenjem referenduma u RS nastupiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i vrćanje Ustava Republike BiH.

On je, kako su prenele banjalučke Nezavisne novine, zapretio sukobom u kojem će, kako je rekao, RS nestati.

Kako prenose beogradski mediji premijer Aleksandar Vučić razmišlja da prekine posetu SAD i hitno se vrati u Srbiju zbog pretnji novim ratom u Bosni i Hercegovini.

BOSANSKI GENERAL PRETI RATOM: Niko ne može da odnese deo BiH bez belaja, apsolutno spremni na rat, RS će nestati u sukobu

Prema njihovim saznanjima, Vučić je razgovarao sa predsednikom Srbije i rukovodiocima srpskih bezbednosnih službi o najnovijim pretnjama koje su stigle iz Sarajeva.

Podsetimo, premijer Vučić je u svojim govorima u Donjoj Gradini i u Busijama već upozoravao na mogućnost izbijanja sukoba u Republici Srpskoj!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šatobrjan

    20. septembar 2016 | 16:23

    Seferu Halilović, nemoj da prijetiš, ako tebi nije dosta rata, narodu bilo koje vjere bio,jeste.Nećemo da ratujemo da bi vi i vama slični i dalje krali na prostorima BiH. I da ubijate nedužne ljude, da bi naselili arape na naših predaka zemlju.

  • eh

    20. septembar 2016 | 16:57

    On je placen od nasih para, para drzavljana Srbije, da bude premijer Srbije, ne premijer Republike Srpske. Od nasih para je u Njujorku da zastupa drzavu Srbiju kao premijer drzave Srbije. Republika Srpska ima svoje sopstvene zastupnike placene i odabrane od strane gradjana u Republici Srpskoj.

  • B l a d e

    20. septembar 2016 | 16:23

    Ee moj Halile igrate se vatrom ponovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA