Mihajlovićeva: Most preka Drine do novembra, granični prelaz 2017. godine

Mihajlovićeva je kazala da je Srbija još u aprilu uradila sve što je neophodno za potpisivanje sporazuma i poslala Savetu ministara BiH

  • 1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je danas u Banjaluci da će most Ljubovija-Bratunac biti gotov do novembra i da je zbog odugovlačenja Saveta ministara BiH propuštena prilika da meštani već tada mogu da ga koriste i da prelaze Drinu uz ličnu kartu.

MINISTAR STEFANOVIĆ UPOZORAVA: Migranti i dalje stižu, rešenje nije pronađeno!

Mihajlovićeva je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednicom Vlade i ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Srebrenkom Golić, i ministrom prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH, Josipom Martićem, rekla da se nakon njenog reagovanja prošle sedmice na gradilištu mosta u Ljuboviji javio nadležni ministar u Savetu ministara i obećao brže potpisivanje neophodnih sporazuma za formiranje zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji opštine Bratunac.

– Istina je nekada teška, ali verujem da će stvari da se reše. Dan posle mog obraćanja na gradilištu, ministar iz BiH mi se javio i rekao da je tek tri meseca na toj funkciji, da je verovatno u pitanju nesporazum i da će učiniti sve da se reši taj problem – rekla je Mihajlovićeva, dodajući da je dobila obećanje da će nadležni ministar (trasporta i kumunikacija u Savetu ministara BiH Ismail Jusko), ako treba, doći u Beograd već za desetak dana.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Mihajlovićeva je kazala da je Srbija još u aprilu uradila sve što je neophodno za potpisivanje sporazuma i poslala Savetu ministara BiH.

– Da su sporazumi potpisani i na vreme raspisani javni pozivi za granični prelaz, građani bi u novembru, kada se most završi, već mogli da ga koriste i prelaze sa ličnim dokumentima. Pošto to nije urađeno, čak i da sutra sve oko sporazuma bude završeno, zajednički granični prelaz neće moći da bude u funkciji pre početka sledeće godine – navela je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da kada to kaže ne misli da su to teške reči, pošto je to sve istina, i naglasila da je razvoj infrastrukture neophodan za povezivanje građana u regionu, kao i da se zemlje Zapadnog Balkana sve više povezuju.

– Političari su tu da ljudima bude bolje i zbog toga se upravo i bavim politikom – poručila je potpredsednica Vlade Srbije.

Radovi obuhvataju izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog prelaza, a vrednost projekta je 13 miliona evra.

Srbija gradi most koji će biti dug 227 metara, a Republika Srpska će graditi pristupnu saobraćajnicu i zajednički granični prelaz u opštini Bratunac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    26. septembar 2016 | 07:12

    Pa Ministarka kakav granicni prelaz Republika Srpska i Srbija jedna drzava sta to radis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA