≫ 

PRONAĐENI TRAGOVI NAJMANJE TRI OSOBE: Završena DNK analiza oružja kod Vučićeve kuće

- Nađeni su mešani, parcijalni tragovi - rekao je ministar Stefanović ističući da su ti tragovi bili jedni preko drugih i da će ih biti teško uzorkovati i identifikovati

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da su na oružju nađenom u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima nađeni DNK tragovi najmanje tri osobe.

Bezbednosne službe BiH pomažu Srbiji u istrazi u vezi sa oružjem koje je pronađeno u blizini Vučićeve kuće

- Nađeni su mešani, parcijalni tragovi - rekao je ministar Stefanović, ističući da su ti tragovi bili jedni preko drugih i da će ih biti teško uzorkovati i identifikovati.

- Ono što može da se uradi je da se upotrebom drugih istražnih metoda dođe do uzorka koji može da se poredi - rekao je Stefanović i dodao da ako se dođe do tog uzorka, on će biti upoređen sa onim koji je pronađen na oružju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Stefanović je na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove rekao da nisu svi tragovi nađeni na svim komadima oružja.

- Veoma je malo verovatno da je neko samo doneo oružje u šumu, postoje dva ili tri scenarija šta se desilo - kazao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema njegovim rečima, zolja je proizvedena verovatno u fabrici namenske industrije u Srbiji tokom SFRJ i ona je kako je kazao dospela u Doboj.

Takođe, istražiće se da li se radi o ljudima sa teritorije Srbije koji imaju vojno i ratno iskustvo, iskustvo u upotrebi takvog naoružanja, i to je neki drugi mogući scenario istrage, rekao je Stefanović i dodao da se razmatra još par mogućih pravaca.

On je dodao da je stvar svakako složena i da sam pronalazak naoružanja nije dobra stvar, ističući da će se i druge službe analizirati svaki podatak koji je otkriven u prethodna dva dana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Stefanović nije mogao da precizira kada će se doći do nekih rezultata, ali je istakao da će biti učinjeno sve da se otkriju lica koja su imala kontakt sa tim naoružanjem i da se istraga proširi.

Ponovio je da su pronađeni parcijalni otisci, koje je teško izdvojiti i da su teško upotrebljivi, što govori o tome da je to, ili neko tako namerno uradio, ili je uradio na način na koji je sada policiji otežana identifikacija.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na pitanje da li će sada biti podignut nivo bezbednosti premijera, Stefanović je odgovorio da je to posao nadležnih službi koje se time bave.

- Ovde se pre svega radi o potrebi za snažnijim kontraobaveštajnim i obaveštajnim radom koji treba da otkrije gde stoje izvori ovakvog delovanja - podvukao je Stefanović.

Za sada nema dovoljno podataka koji mogu da ukažu o čemu se konkretno radi, da li je nešto planirano, ali se svakako isključuje mogućnost da je oružje na lokaciji u Jajincima slučajno ostavljeno, zaključio je.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска Држава

    31. oktobar 2016 | 12:45

    Холивудски крими , баш ме занимају главне улоге које играју овај сценарио и ми требамо да поверујемо као телад у ову причу ?

  • crvena jabuka

    31. oktobar 2016 | 12:53

    Izgleda da nas uz strucnost i sreca pogledala da se utvrdi ko je ostavio oruzjeu sumi!

  • Sica

    31. oktobar 2016 | 13:51

    Tragovi ce odvesti do onih koji su odgovorni za ovo delo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA