≫ 

Uoči najznačajnije posete Srbiji pred Novu godinu, stigla jaka poruka iz Rusije

Stiže Lavrov u Beograd, ali pre njega optimistične izjave iz Kremlja

  • 62

Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

Kako prenosi ruska agencija TAS S, tokom dijaloga Rusije i Srbije posebna pažnja biće posvećena podršci na očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu, pre svega na Kosovu.

- Srbija može da nastavi da računa na podršku Rusije u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, pre svega Kosova - navodi se u saopštenju pozivajući se na uspešnu saradnju dve zemlje na međunarodnoj sceni.

Ministarstvo navodi da se težnje Srbije da postane član EU ne smatraju smetnjom za dalji razvoj odnosa sa Rusijom i podseća da Srbija nije podržala sankcije EU uvedene Rusiji, kao i da vodi balansiranu politiku kada se radi o Ukrajinskoj krizi.

- Učešće srpske delegacije kao posmatrača u Organizaciji sporazuma kolektivne bezbednosti i saradnje (CSTO), poseta generalnog sekretara te organizacije Nikolaja Borđuže Beogradu u aprilu i zajednička vojna vežba održana u novembru je demonstracija balansiranog kursa koji vodi Srbija i dokaz o postojanju iskrene neutralnosti u trenutnim komplikovanim okolnostima u Evropi - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    10. decembar 2016 | 18:17

    HVALA BRACO RUSI !!! SRBI UVEK UZ VAS PROTIV NACISTICKIH NATO SVINJA KOJI IZVRSISE GENOCID ZRACENJEM!!! SMRT FASIZMU !!

  • Slobo

    10. decembar 2016 | 20:16

    Vjecna Rusija

  • NAPOLEON

    10. decembar 2016 | 16:39

    Ova pozitivna nota koja stize pred kraj ove turbulentne godine za Srbiju obecava da ce naredna godina biti u svakom smislu ojacana.Pre svega privredno-ekonomski,zatim vojno cija reorganizacija je vec pocela.Ulazimo u period Putinovih poteza koji ce uzdrmati citav svet.Sah mat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA