Nikolić: SNS i SPS razgovaraju o promeni vlasti u Kragujevcu

- Razgovaramo sa DS-om i SPS-om kao opozicija sa opozicijom u Kragujevcu. To je sve što mogu da kažem - izjavio je funkcioner Srpske napredne stranke

  • 1

Vladajuća koalicija u Kragujevcu sprečila je promenu lokalne vlasti, ali će SNS i dalje raditi na tome da legalno preuzme vlast, kaže Radomir Nikolić.

- Sada kada je SPS napustio vladajuću koaliciju i Veroljuba Stevanovića i prešao kod nas u opoziciju, razgovaramo s njima o budućoj saradnji - rekao je za list "Danas" predsednik Izvršnog odbora SNS, koji je i prvi čovek Gradskog odbora naprednjaka u Kragujevcu.

Na pitanje da li je zaista onemogućena promena gradonačelnika u narednih šest meseci zbog, kako je rekao Saša Milenić iz URS, izglasavanja nepoverenja njemu kao predsedniku skupštine grada, Nikolić je odgovorio da je Milenić sam pokrenuo inicijativu za izglasavanje svog nepoverenja u gradskoj skupštini.

- Doneta je odluka i, prema pravilniku, u narednih šest meseci se ista stvar ne može ponovo naći na dnevnom redu, a jedino predsednik skupštine može predložiti gradonačelnika. Oni smatraju da su time osigurali predsednika skupštine i gradonačelnika u narednih šest meseci - rekao je Nikolić.

Upitan da li to znači da je, ipak, moguće promeniti vlast pre isteka tih šest meseci, Nikolić je odgovorio: "Ako se napravi nova većina - sve je moguće".

- Razgovaramo sa DS-om i SPS-om kao opozicija sa opozicijom u Kragujevcu. To je sve što mogu da kažem - rekao je Nikolić, odgovarajući na pitanje da li će SNS možda morati da u koaliciju pozove i DS.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA