Galete od izmeta idu kao alva, a evo koja im je cena!

- Prodaju se kao alva, a pojedini kupci traže da budu upakovane za poklon - navode prodavci koji daju specijalne popuste za velike narudžbine

  • 2

Kao i mnogi drugi potrošači u svetu, Indijci vole da kupuju onlaj, a ovih dana na virtuelnom tržištu vlada prava pomama za - kravljom balegom.

NJEN ŽIVOT JE PAKAO, ALI BUKVALNO: Na svaku promenu temperature njeni organi se ZAPALE (FOTO)

Kako prenosi AP, galete od kravlje balege pomešane sa slamom i sušene na suncu oduvek su se koristile u indijskim selima, a koriste se za ogrev, kuvanje i u verskim obredima.

Od nedavno, međutim, platforme za onlajn prodaju Amazon i eBay isporučuju ih masovno ljudima u gradovima, kojima one služe kao potsetnik na detinjstvu, kada su živeli na selu.

- Prodaju se kao alva, a pojedini kupci traže da budu upakovane za poklon - navode prodavci koji daju specijalne popuste za velike narudžbine.

Foto: Facebook/Vladimir Neskovic Foto: Facebook/Vladimir Neskovic

U Indiji, gde pripadnici hindu religije smatraju kravu svetom životinjom, galete od kravlje balege se koriste već vekovima za ogrev, kuvanje i u verskim obredima. Po selima širom Indije mogu se videti gomile sasušene kravlje balege.

Radika Agarval, predstavnica jedne od vodećih internet prodavnica u Indiji, objasnila je da je potražnja za galetama od kravlje balege "otišla u nebo" za vreme nedavne svetkovine Divali, tokom koje hindu vernici obavljaju molitve u svojim domovima i na radnom mestu.

Foto: flickr/Asim Bharwani Foto: flickr/Asim Bharwani

Ona je navela da ih ljudi koriste i da bi se zagrejali po hladnom vremenu, dodajući da je onima koji su odrasli na selu miris zapaljene balege prijatan.

- Podseća ih na dobra stara vremena - kazala je Agarval.

Galete se prodaju u pakovanju od dva do osam komada, od kojih svaki teži oko 200 grama. Cene se kreću od 100 do 400 pupija (1,50 do šest dolara).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • hakala

    29. decembar 2015 | 01:45

    ovi jogini fakiri ga preterase, vise ni njivu ne mos nadjubriti, pojedose sve ko skakavci, pomrece nam stoka od gladi, i travu im pasu.

  • Far-east

    29. decembar 2015 | 14:57

    Pelete se koriste za grejanje, galete se jedu, e, novinari, novinari....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA