Održana 88. sednica Gradskog veća grada Sombora

Razlog utvrđivanja Predloga odluke o osnivanju TOGS-a je usklađivanje sa Zakonom o turizmu, rečeno je na sednici Veća, održanoj 30. oktobra 2017. godine

  • 0

Gradsko veće je, na 88. sednici, dalo saglasnost na statut JKP "Vodokanal" i JKP "Prostor", te utvrdilo Predlog odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Sombora.

Razlog utvrđivanja Predloga odluke o osnivanju TOGS-a je usklađivanje sa Zakonom o turizmu, rečeno je na sednici Veća, održanoj 30. oktobra 2017. godine. Polazeći sa stanovišta da je potrebno da u Savetu za zdravlje grada budu predstavnici svih institucija čije zalaganje može pospešiti javno zdravlje i zdravstveno stanje stanovništva, Veće je odlučilo da izmeni i dopuni rešenje o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Sombora.

Prema dopunjenom rešenju u Savetu za zdravlje dr Darko Kosanović (Opšta bolnica "Dr Radivoj Simonović" Sombor), je predsednik, a Biljana Klipa (Crveni krst Sombor), zamenik predsednika.

Članovi Saveta su: dr Lazar Račić, član Veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne zaštite, prim. dr Zoran Parčetić, iz reda lokalne samouprave, dr Biljana Olujić (Opšta bolnica "Dr Radivoj Simonović"), dr Jadranka Vranješ Bosnić (Zavod za javno zdravlje), dr Đerđi Šarić (Društvo za borbu protiv raka), Miodrag Tepavac (Centar za socijalni rad), Jasmina Bobić (JKP "Vodokanal"), Daliborka Kosijer Dreksler (Republički fond za zdravstveno osiguranje – filijala Sombor), mr ph spec. Desanka Vitas (Apoteka Sombor), dr Zdravko Hlodik (Dom zdravlja "dr Đorđe Lazić") i dr Dalibor Forgić (Opšta bolnica "Dr Radivoj Simonović").

Na 88. sednici donet je i pravilnik o prenosu sredstava iz budžeta grada mesnim zajednicama na teritoriji grada i doneto rešenje o imenovanju Komisije za utvrđivanje stanja imovine na teritoriji MZ "Kljajićevo". Prema donetom rešenju članovi Komisije su: Sava Dojić, član Gradskog veća za finansije i privredu i načelnici odeljenja Gradske uprave – Igor Latas, načelnik Odeljenja za komunalnu delatnost i imovinsko pravne i stambene poslove i Nevena Rosić, načelnica Odeljenja za skupštinske i izvršne poslove.

Gradsko veće je odlučilo da nadzor nad izvođenjem radova na pojačanom održavanju atarskog puta Kljajićevo – Moravički put, vrši JKP "Prostor" Sombor. Radove na navedenom putu izvodi VD "Jugokop-Podrinje", Šabac, a ugovorena vrednost radova sa PDV-om iznosi 26.823.828,00 dinara.

Veće je, kao neosnovan, odbacilo prigovor Zdravstvene ustanove Apoteka "Filly pharm", Velika Plana, na uslove iz javnog oglasa za davanje u zakup poslovnih prostorija putem javnog nadmetanja. Gradsko veće je odlučilo o imovinsko-pravnim predmetima, finansijskim pitanjima i drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA