Čak 69 odsto osnovaca ima neki deformitet kičmenog stuba

U užičkoj Osnovnoj školi “Stari grad” danas je održana nacionalna edukativna akcija pod nazivom “Sportski čas – Ispravi se!” koja se sprovodi u školama širom Srbije sa ciljem da se deci približi značaj bavljenja sportom

  • 1

Prema rečima PR manadžera Viner štediš osiguranja Nele Bojović, razlog za pokretanje akcije, koju su podržali Ministarstvo omladine i sporta, Odbojkaški savez Srbije i Udruženje odbojkaških klubova prve lige, bili su podaci sistematskih pregleda u osnovnim školama koji su pokazali da čak 69 odsto osnovaca ima neki deformitet kičmenog stuba.

- Akcijom želimo deci školskog uzrasta da predstavimo važnost bavljenja sportom, ali i odbojku kao sport koji se preporučuje za pravilan razvoj dece – kaže Bojović.

Na sportskom času u užičkoj školi Stari grad, kojem je prisustvovalo 150 đaka, o uzrocima nastanka deformiteta kičme i značaju fizičke aktivnosti za pravilan razvoj govorili su sportski lekar Veljko Ðenadić, igračica Odbojkaškog kluba Jedinstvo Aleksandra Avramović i igrač Odbojkaškog kluba Užice Nikola Dagović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ***

    3. mart 2013 | 11:55

    Није разлог само што се деца не баве спортом, већ су и торбе претешке.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA