≫ 

Aleksandar svira pastirsku himnu Balkana: Zvuci juga Srbije, koje morate čuti (VIDEO)

Posle studija u Beogradu odlučio je da se vrati svojoj oazi na selu, u očevo rodno mesto

  • 0

Aleksandar Vasov je po struci veterinar, veliki ljubitelj pasa i međunarodni kinološki sudija. Živi na porodičnoj farmi u selu Prtopopinci u Pirotskom okrugu za koju kažu da je pravi mali zoo-vrt.

Pitali smo srpske hirurge koju muziku slušaju dok operišu pacijente

Ova pesma smanjuje nervozu i anksioznost za neverovatnih 65 odsto (VIDEO)

Aleksandra smo upoznali tokom medijske ekskurzije klastera "Zvezde juga", koju, drugu godinu za redom, organizuje menadžer klastera Momčilo Đurđić.

Nakon studija u Beogradu odlučio je da se vrati ovoj oazi i život nastavi na tradicionalan način. Muziku je zavoleo zahvaljujući svojoj baki tako da prijateljima i gostima imanja pruža posebno zadovoljstvo uz nezaboravne zvuke stare, izvorne muzike na tradicionalnim instrumentima.

Vasov je za ovu priliku izabrao da svira na svom osnovnom istrumentu kavalu, tradicionalnom instrumentu pastira. Zna da svira i na gajdama, fruli i tamburici. Kaval je svirao u gotovo svim evropskim zemljama, upoznao različite kulture, velike scene i ljude, ali na kraju, ipak je izabrao da život nastavi u očevom rodnom selu.

Uživajte u magičnom glasu i zvucima ovog retkog instrumenta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA