Neostvarena želja Šabana Šaulića: Dve decenije tražio Stefana koji je sa 7 godina bio najmlađi mesar, bio mu je omiljeni i davao mu je najveći bakšiš

Legendarni pevač je davno izgubio kontakt sa Stefanom i njegovom porodicom, ali je i posle 20 godina o njemu pričao sa velikom ljubavlju

  • 11

Stefan Totić je 1999. godine bio najmlađi srpski kasapin. Imao je samo sedam godina i sa velikom ljubavlju je pričao o svom poslu mesara i ugostitelja. U kafanu, koju je njegov otac Dušan dugo držao na Crvenom krstu, često je svraćao njihov veliki prijatelj, legendarni pevač Šaban Šaulić. Poznat po odličnom pamćenju, Šaban je sa nama rado razgovarao o ovom dečaku i 20 godina kasnije, sa velikom naklonošću i ljubavlju u glasu. I sećao se svakog detalja.

Mali Stefan je pre skoro dve decenije sve mušterije u mesari zasmejao kada je rekao:

- Više volim kafanu nego "Moćne rendžere". A više volim da koljem i obrađujem prasiće nego ga gledam crtaće. I više volim da čitam kuvar nego stripove.

Uvek je koristio priliku da priča da mu je Šaban omiljena mušterija.

- On mi daje najveći bakšiš, po 100 dinara. Služim ga pečenjem, viskijem, spremam, čistim mušemu, donosim mu hleb. Najviše voli da jede praseće i jagnjeće nogice - otkrio je tada dečak.

Stefan sada ima 27 godina. Mladića nismo uspeli da pronađemo, iako nam je Šaban rekao da bi voleo da ga vidi ponovo.

Legendarni pevač se prijatno iznenadio i obradovao kada smo ga pitali da li se seća Stefana.

- On je tada bio mali, bucmast, jak klinac, a njegov otac je bio moj veliki prijatelj. Držali su pečenjaru na Crvenom krstu u Beogradu. Sećam se da je Stefan uvek imao neku belu kecelju, otac ga je naučio da seče meso i on je to stvarno znao da radi kao veliki i ozbiljan mesar - rekao nam je pre nekog vremena pevač.

- Ja sam ga uvek častio i kupovao mu neki slatkiš. Bio mi je strašno drag jer je bio jedna velika dobrica. Poslednje što znam o njemu je da je kasnije tokom odrastanja trenirao vaterpolo u Partizanu - dodao je.

Na pitanje da li je zaista najviše voleo jagnjeće i praseće nogice, Šaban nam je kroz smeh odgovorio:

- Tačno je. Stefan je baš znao da ih pripremi kako valja.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Nažalost, ni on nije znao šta je sa Stefanom bilo posle, ali uverio nas je da dečaka nikada nije zaboravio. I imao je veliku želju da ga vidi ponovo.

Do Stefana smo pokušalivali da dođemo na sve načine. Na Crvenom krstu, u staroj fotografskoj radnji, takođe su imali samo reči hvale za njega.

- Ma, on je bio prava atrakcija Crvenog krsta. Verujem da je mnogo doprineo tome da kafana njegovog oca dobro radi. Svi su sa osmehom pričali o malom mesaru. Nažalost, mesara Totić je zatvorena pre nekoliko godina i tu više nikoga nema - rekli su nam.

Priču o malom Šabanovom prijatelju nismo do sad objavili jer smo želeli da ga iznenadimo i organizujemo im susret. To, nažalost, više nije moguće jer je kralj narodne muzike poginuo u nedelju ujutro na nemačkom auto-putu. Barem će Stefan sada videti da nikada nije zaboravljen i da je neko tragao za njim.

Sefane, ako ovo čitaš, možeš da se javiš redakciji Telegrafa zbog očuvanja uspomene na vaše zajedničke trenutke.

Slike saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaulić/ Printskrin: Westfalen-blatt.de

Šaban Šaulić je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj na putu Bifild-Butersloh, kada je pijani vozač (34) svojim automobilom udario u vozilo u kojem se nalazio pevač.

VIDEO: Poslednji nastup Šabana pre teške saobraćajne nesreće

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    18. februar 2019 | 14:39

    LEGENDA,LEGENDA,LEGENDA.NEMAM RECI PRETUZNA SAM ZBOG NJEGOVOG ODLASKA.

  • DARKO 100%

    18. februar 2019 | 13:31

    Evociranje na legendu,koja nece biti samo sada u ovim trenucima nego uvek kad se spomena narodna muzika ili lepa pesma on ce biti neizbezni dragulj gde se nece sve to moci spomenuti a da se ne spomene ime 👑Narone muzike

  • SZ

    18. februar 2019 | 14:26

    Sladac decak bio i dirljiva prica . Pokoj dusi nasem legendi i kralju😢👑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA