≫ 

FILMSKO HAPŠENJE 360 LJUDI: Srpska policija povela i psa tragača, našli oružje i drogu kao u Kolumbiji (VIDEO-SNIMAK AKCIJE)

Stefanović je pojasnio da je policija više meseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince koji su uzvršioci "različitih zadataka"

  • 25

Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović: Srbija nije ugrožena terorističkim napadima, ali treba biti na oprezu

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela između ostalog neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe...

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je precizirao ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji. Podnete su krivične prijave tako da je procesuirano ukupno 562 osobe.

I policijski pas je postao zvezda akcije, pogledajte u snimku na kraju teksta kako njuši drogu.

Foto: MUP Srbije

Minsitar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ektazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Foto: MUP Srbije

Oduzeto je 29 pušaka, 4 automatkse puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloztiva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA