Student iz Beograda je zatražio psihološku pomoć na Fejsbuku, odgovor kolega je sve iznenadio!

U društvu u kome je svaki 10. građanin u depresiji, kako pokazuju podaci Svetske zdravstvene organizacije, to ne bi ni trebalo da je vest, ali...

  • 1

Mlade generacije definitivno mogu da se pohvale kako su liberalnije, otvorenije i bolje informisane u odnosu na svoje roditelje, na šta ukazuje primer studenta koji je na društvenim mrežama od svojih "kolega" bez zadrške zatražio psihološku pomoć, što su ostali prihvatili bez stigmatizacije, prozivki i ismevanja. Pravo pozitivno i lepo iznenađenje. Konačno!

Zoran Milivojević za Telegraf, posle brutalnih napada na njega: Ne branim ubicu, zašto imate otpor da pročitate istinu?

U društvu u kome je svaki 10. građanin u depresiji, kako pokazuju podaci Svetske zdravstvene organizacije, to ne bi ni trebalo da je vest. Ali, kada nam je svakodnevnica takva da čitamo o maloletnim delikventima, tuči navijača, sukobljenim grupama Srba na Zakintosu i Lefkadi, pozitivan primer je neophodan i poželjan.

- Ćao, drugari. Zanima me gde se, sada u toku leta, može dobiti psihološka pomoć, u vidu razgovora i slično, za studente, a da vam za to ne treba potvrda od svog lekara. Hvala puno - pitao je mladić i na opšte iznenađenje dobio korektne odgovore i savete, dodatno pojačane empatijom i poštovanjem nečije brige za psihičko zdravlje.

Foto: pixabay.com

EVO ODGOVORA STUDENATA

- "Pričajmo o tome" daju besplatne psihološke razgovore za studente, ali ne znam koliko su slobodni.. Kad dođem kući mogu poslati link, mada možeš videti na netu, samo ukucaj "Pričajmo o tome".

- U bolnici Laza Lazarević su četvrtkom (čini mi se da su nam tako rekli kada smo išli na vežbe, ali proveri na njihovom sajtu) otvorena vrata i tamo bi trebalo da možeš da odeš tek tako bez uputa da popričaš sa nekim.

- A da nema možda u Krunskoj, u studentskoj poliklinici?

- Dom omladine.

- Za sva pitanja, možete me kontaktirati preko stranice. Prva sesija besplatna.

Inače, studentska prepiska se odigrala samo nedelju dana nakon slučaja iz Kalifornije, kada se u žiži javnosti našla devojka koja je poslala neobično obaveštenje svom šefu i saradnicima.

- Hej timu, uzimam slobodno danas i sutra kako bih se posvetila svom mentalnom zdravlju. Nadam se da ću se sledeće nedelje vratiti 100 posto odmorna i sveža - napisla je Medelin Parker.

Međutim, to što je neko bio spreman da otvoreno govori o problemu o kojem se retko priča, na opšte zaprepašćenje svih, posebno je obradovalo njenog šefa Bena.

- Želim lično da ti čestitam što si poslala ovakav mail. Svaki put kad pošalješ ovakav mail, meni je podsetnik na važnost korišćenja slobodnih dana u svrhu mentalnog zdravlja. Ne mogu da verujem da to nije uobičajena procedura u svim organizacijama. Ti si primer svima nama i hvala ti što pomažeš da se ta stigma probije, kako bismo se i mi ostali potpuno mogli da se kao svoji pojavljujemo na poslu - odgovor je direktora američke kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA