LEPE VESTI ZA SVE: Zdravstvene knjižice koje ste naručili su gotove, idite do filijale da ih podignete!

Kartice su urađene i svako može da uzme sebi

  • 6

Oko 6.000 zdravstvenih knjižica koje je RFZO poslao građanima poštom, vraćeno je u filijalu. Građani koji su želeli da izbegnu čekanje u redu, platili su tu uslugu, da im se poštom dostave kartice, ali će ipak morati u svoje filijale po knjižicu. Razlog - nisu ih uzeli kad je trebalo.

Kartice su urađene i dostavljene poštama, ali umesto da budu uručene, oko 6.000 preporučenih pošiljka sa novim  zdravstvenim karticama poštari su morali da vrate kao neuručene Fondu, prenosi RTS.

Drugačije i ne može, kažu u Pošti Srbije, jer u skladu s ugovoru koji su zaključili sa Fondom, sve pošiljke u kojijma su kartice zdravstvenog osiguranja imaju tretman pošiljke sa potvrđenim uručenjem. Obavezan je potpis primaoca i na ispravi pošte, i na povratnici koja se kao dokaz prosleđuje Fondu.

Foto: Telegraf

Ukoliko se primalac ne zatekne kod kuće, ostavlja se izveštaj o pošiljci, koju je moguće preuzeti u pošti gde se čuva od 5 do 10 dana, nakon čega se vraća u matičnu filijalu - kao i mnoge druge pošiljke. Tamo će biti sve dok se osiguranik ne javi.

U Fondu navode da je u 17 beogradskih opština, ostalo da se podeli još 150.000 zdravstvenih kartica. Tačnih podataka o tome koliko knjižica treba da se dostavi na kućnu adresu ne postoji. Pitanje koje čeka odgovor je taj gde su građani koji se nisu javili ni pošti ni matičnoj filijali da podignu zdravstvene knjižice. Izvesno je jedino to da će građani morati kad tad da preuzmu knjižice u Fondu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA