≫ 

Hoćete da napustite fakultet? Za ispis spremite i do 40.000 dinara!

Cene variraju u zavisnosti od volje dekanata fakulteta i jasnog pravila nema

  • 7

Na pojedinim fakultetima potrebno je pravo malo bogatstvo da bi ljudi dobili ispisnicu i svoje diplome iz srednjih škola

VAŽNO: Notari ne smeju da naplaćuju dokumente za upis u vrtiće, škole i na fakultet

Cene variraju u zavisnosti od volje dekanata fakulteta i jasnog pravila nema.

Dok studenti na Ekonomskom fakultetu u Beogradu ispisnicu plaćaju samo 20 dinara, njihove kolege sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu za tu uslugu u nekim situacijama moraju da izdvoje i do 40.000 dinara.

- Ostao sam šokiran kad mi je službenica na Pravnom fakultetu tražila za ispis više od 20.000 dinara. Kako je objasnila zahtev za ispis se plaća samo 3.000 dinara, no mora da se plati ispisnica i za svaki položen ispit posebno, i to po ceni od 1.150 dinara. meni te potvrde o položenim ispitima ne trebaju, jer sam fakultet napustio i ne prebacujem se na drugi  - objasnio je Milan B. iz Novog Sada.

Foto: pixabay.com

Kako kaže, sada nema novca da plati ispis, a poslodavac mu hitno traži diplome iz srednje škole koje su mu zarobljene na fakultetu.

U Beogradu., Farmaceutski fakultet ispis sa magistraskih, doktorskih i specijalističkih studija naplaćuje 10 posto od ukupne školarine, što iznosi između 17-30.000 dinara. 

U Novom Sadu to naplaćuju 5.500 dinara.

Na privatni fakultetima ispisnica se kreće od 20.000, pa do čak 45.000 dinara. 

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA