Evo kako lopovi najčešće kradu novčanike u prodavnicama obuće u Srbiji - žene naprave jednu grešku

Odlazak u šoping je za sve žene u Srbiji jedan od lepših događaja i onda zaboravljaju na bitnu stvar, na svoje dragocenosti koje nose u tašnama

  • 0

Mnogima se dešavalo da se odlazak u kupovinu pretvori u pravu noćnu moru kad posegnemo za novčanikom i kad utvrdimo da ga nemamo, a to se najčešće dešava baš u prodavnicama obuće.

Srpkinja u Grčkoj došla na genijalnu ideju da sačuva stvari od lopova na plaži

U oktobru počinje novogodišnje kićenje Beograda, planirano duplo više sijalica nego prošle godine

- Mnogi naši kupci, u najvećoj meri žene, prilikom probanja obuće, svoje tašne ostave pored sebe, smatrajući da je tu najsigurnije. Ali prilikom kupovine cipala, ne zaustavljamo se na probanju samo jednog para, nego često ustajemo kako bismo probali drugi broj ili drugi par. Tad žene potpuno zaborave na tašnu - kaže za "Telegraf.rs" zaposlena u jednoj prodavnici u Beogradu.

Dovoljan je samo trenutak da se tašna ostavi i da je lopovi koji se šetaju po radnji, uzmu i da ostanete bez svega vrednog što ste imali kod sebe. I ako je većina prodavnica opremljena video nadzorom, to ipak, lopove ne sprečava da ostvare svoj naum.

Jedna jedina greška napraviće vam pakao od života.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Mi skrećemo pažnju kupcima da tašne uvek nose sa sobom, i da kad probaju cipele, tašnu stave u krilo, kako je ne bi zaboravili prilikom ustajanja - navodi prodavačica.

Takođe se dešava da kad je gužva u prodavnici, lopov stane tik uz ženu i pokušava da iz torbe izvuče novčanik.

Kad je gužva, osoba pomisli da je neko slučajno dotakao i ne obrati pažnju. Tek kad treba da plati ili da uzme neki dokument, shvati da iz torbe fali novčanik.

Foto: Telegraf

Torba u prodavnicama treba da vam stoji ispod ruke kako lopov ne bi mogao da vam iz nje izvuče dragocenosti, a kad sedite da probate cipele, obavezno torbu stavite u krilo kako bi izbegli mogućnost da je zaboravite.

Sezonska sniženja povećavaju gužve u prodavnicama i samim time stvaraju mogućnost lopovima da slobodno i neprimećeno otimaju po prodavnicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA