≫ 

KRENULI STE U GRČKU, CRNU GORU, HRVATSKU: Evo kakvo je stanje u 19.30 na GRANICAMA i NAPLATNIM RAMPAMA

Sa Hrvatskom saobraćaj je pojačan i na ulazu i na izlazu iz zemlje, a zadržavanja su oko 60 minuta

  • 17

Prvi dan vikenda po pravilu je jedan od onih kada se ljudi opredeljuju za kretanje na put, tako da ne čudi što su primetne ogromne gužve na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Na ulazu u Srbiju zadržavanja i do DVA SATA, duge kolone i na naplatnim rampama

19.30- Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka se oko 60 minuta, ali je kolona na izlazu iz Mađarske dugačka nekoliko kilometara što produžava vreme zadržavanja.

Pojačan je saobraćaj i na manjim prelazima Bački Vinogradi, gde je zadržavnje na ulazu oko 150 minuta, Horgoš II takođe na ulazu oko 60 minuta.

Kelebija i Bački breg rade 24 sata, a na njima se takođe trenutno čeka oko pola sata.

Sa Hrvatskom saobraćaj je pojačan i na ulazu i na izlazu iz zemlje a zadržavanja su oko 60 minuta.

Na Šidu vreme prolaska se često menja, zbog zaadržavanja na Batrovcima pa je i na ovom prelazu moguća zadržavanja pa zato treba koristiti prelaze Bačka Palanka, Sot i Bogojevo.

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj na prelazima Gostun sa Crnom Gorom, i Preševo sa Makedonijom, a zadržavanja oko 30 minuta sa tendencijom porasta, dok su na prelazu Gradina sa Bugarskom na izlazu iz zemlje zadržavanja oko 60 minuta.

Inače, zbog špica letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i vikend u kome se nalazimao su osnovni razlozi dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i na naplatnim rampama.

Foto: Tanjug/FaH/Tomislav Pavlek

I pored preusmeravanja na manje opterećene granične prelaze, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni, navodi AMS S.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva da se ubrza prohodnost, međutim i pored toga na pojedinim naplatnim stanicama Stara Pazova, Sirig i Nais može doći do formiranja kolona. Zadržavanje na naplatnoj stanici Stara Pazova iz pravca Subotice ka Beogradu 15 minuta.

Na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja.

16.30 - Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) za Telegraf su rekli da su za sada najduže kolone primetne na prelazu Batrovci sa Hrvatskom.

- Oni koji na more idu u Hrvatsku, treba da se pripreme na dvočasovno čekanje. U oba smera se čeka otprilike po dva sata zbog dugih kolona sa obe strane granice, zato je naša preporuka da se koriste alternativni prelazi, Šid, Bačka Palanka, Sot, Bogojevo i Bezdan, gde se čeka oko pola sata - rekli su oni.

Kada je u pitanju sever zemlje, na ulazu kod Horgoša potrebno je da se vozači strpe i do 60 minuta, dok je stanje na mađarskoj strani još gore - vidi se kolona vozila od više kilometara.

Zato je preporuka da se krene na prelaz Bački breg ili Kelebija, gde zadržavanja ne prelaze 15 minuta.

Putnici koji su se opredelili za letovanje u Crnoj Gori treba da znaju da se čeka od 30 do 45 minuta, a identičan scenario je i na granici sa Makedonijom, kao i sa Bugarskom.

- Svuda je pojačan protok saobraćaja, a što se naplatnih rampi tiče, predviđena su zadržavanja od 10 do 15 minuta kod Stare Pazove, Naisa i Preljina - zaključili su iz AMSS.

Na naplatnoj rampi Sirig zadržavanje 30 minuta

Na naplatnoj stanici Sirig iz pravca Subotice ka Beogradu 30 minuta, dok je iz pravca Beograda ka Subotici 15 minuta.

Prema podacima od 16.30 sati, na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja, navodi se na sajtu "Puteva".

Na naplatnoj stanici Stara Pazova više nema zadržavanja.

TELEGRAF.RS ĆE DANAS ČITAVOG DANA IZVEŠTAVATI O GUŽVAMA NA GRANICAMA I NAPLATNIM RAMPAMA, NA PUTEVIMA KA MORU. OSTANITE UZ NAS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA