Da li bi mama sina i tata ćerku trebalo da vode u muški ili ženski WC? Ogromna dilema roditelja u Srbiji (FOTO)

Kako odlučiti u koji toalet da odvedemo dete, na osnovu pola roditelja ili u zavisnosti od toga da li je u pitanju devojčica ili dečak, bezboroj pitanja, ali i odgovora

  • 6

Svi roditelji su se sigurno bezbroj puta našli u situaciji kada su morali svoju decu da odvedu u javni toalet. Šta učiniti u toj situaciji da li ih odvesti u muški ili ženski WC, kako odlučiti, na osnovu pola roditelja ili u zavisnosti od toga da li imate devojčicu ili dečaka, pitanje bezbroj, ali i odgovora.

Ovo su moćna staroslovenska imena koja više niko ne daje deci, a njihovo značenje je snažna poruka predaka (FOTO)

Sudeći po odgovorima naših sagovornika došli smo do zaključka da većina roditelja uglavnom decu vode u ženski toalet.

- Ženski toalet je uredniji, bar se tako čini, a s obzirom da imam devojčice, vodim ih u ženski - rekao nam je naš sagovornik, koji je naglasio da bi mu bilo neprijateno da devojčice vodi u muški WC.

Ivana je mama dva dečaka od dve i sedam godina, svoju decu vodi u ženski toalet.

- Moje sinove vodim u ženski toalet, smatram da su još mali i da to nije za zameriti, a meni je neprijatno da ulazim s decom u muški toalet - rekla nam je Ivana.

Žana ima dva sina i kćerku i sve ih vodi u ženski toalet.

- Stariji sin je već dosta odrastao i buni se, pa u zadnje vreme sam ide u muški WC. Dvoje manjih vodim sa sobom u ženski - objasnila nam je.

Foto: Profimedia/AFP

Razlog mnogih tata da svoje devojčice vode u ženski WC, je taj što se u muškom nalaze pisoari.

- Otkud znam šta "sve" dete može da vidi, manje je neprijatno da ja uđem u ženski WC, nego da svoje tri devojčice uvedem u muški - rekao nam je jedan tata.

Igor ima dva sina i kaže da nema tih problema, svi kao pravi momci odlaze zajedno u muški toalet, a kada idu s mamom onda je priča drugačija.

- Svi idemo u muški toalet, tako da nisam imao tih nedoumica oko izbora toaleta, a kada su sa mamom idu u ženski, bune se ali je mamina zadnja - rekao nam je Igor.

Naišli smo na sagovornicu koja nema decu, ali apsolutno osuđuje zašto muška deca idu u ženski toalet.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Uvek me zgražavao red pred ženskim toaletom. Majke koje za ruku drže svoje sinove, dok očevi nonšalantno ušetaju u muški toalet. Prvo zar i majke ne mogu da imaju makar pet minuta mira za normalan odlazak u WC, nego moraju i decu sa sobom da vuku.

- Drugo zar i ti muškarci ne mogu da učine nešto za svoje lepše polovine i decu - rekla je naša sagovornica, dodajući da i mali dečaci bez problema mogu zapi*ati WC školjku.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pozvali smo Vesnu Tomić, koja je dečji i socijalni psiholog na institutu Batut i ptali je za stručno mišljenje.

- Ako je slučaj hitan i dete mora u toalet, tada sigurno niko od nas neće gledati je li u pitanju muški ili ženski već uskačemo u prvi, manja je šteta nego da se dete pomokri. A inače nema tu velike psihologije, zdrava logika vam nalaže šta da radite.

- Mamama, bakama, tetkama je sigurno neprijatno ići u muški toalet, pa će zasigurno dečake mlađeg uzrasta voditi u ženski. Dok tate svoje devojčice isto vode u ženski, jer čim je sa decom jasno je svima da nije u pitanju manijak već otac, koji brine o deci, tako da se ženski toalet sam po sebi nameće kao neki logičniji izbor - rekla je za Telegraf.rs Vesna Tomić, dečji psiholog.

Svakdnevni odlasci i izbor toaleta u normalnim uslovima i situacijama ne ostavlja nikakve posledice po decu, posebno što u većini tržnih centara imamo i dečji toalet.

Daljinac baner

(J.J.K./j.kulas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA