Avanture jedne bake sve popularnije na društvenim mrežama

Posmatranje razvoja tehnologije kroz porodične rutine ispostavilo se kao dobar ugao i neiscrpna inspiracija za autora Kostu Milovanovića

  • 0
Foto: Promo

Proteklih meseci na društvenim mrežama dogodovštine jedne bake nailaze na velike simpatije i o njima se sve više priča.

Njena znatiželja za bežičnom tehnologijom, težnja za brisanjem jaza između generacija, ali i borba da hekleraj ponovo bude u modi, pomno se prate na Fejsbuku.

Reč je o junakinji mts digitalnog stripa, crvenom fiksnom telefonu, koji kroz simpatične dijaloge sa ostalim članovima porodice, TV uređajem, mobilnim telefonima i računarom, svakog petka uveseljava fanove na mts Fejsbuk stranici. Strip je koncipiran tako da prati svakodnevicu porodice koju čine tehnički uređaji sa ljudskim karakteristikama.

Posmatranje razvoja tehnologije kroz porodične rutine ispostavilo se kao dobar ugao i neiscrpna inspiracija za autora Kostu Milovanovića.

Foto: Promo

- Junaci mts stripa su oživljeni uređaji za komunikaciju i personifikacija za smenjivanje generacija koje odrastaju u potpuno različitom tehnološkom okruženju. Taj, na izgled uzak prostor, u kome treba kreirati socijalne odnose u jednom digitalnom svetu pokazao se prilikom izrade stripova kao veliki izvor inspiracije. – kaže Kosta Milovanović.

Iz vizure umetnika nije veliko iznenađenje što na lik bake publika najbolje reaguje, jer ona nosi šarm analognog doba i njena popularnost je dokaz da je hipster-pokret promenio kolektivnu percepciju.

Digitalno doba, baš kao što je to slučaj i sa knjigama, seli strip na nove kanale komunikacije, koji tamo doživljava drugačiju vrstu popularnosti merljivu u deljenjima i lajkovima. Uprkos toj modernizaciji, lik jedne bake-fiksnog telefona osvaja srca strip publike.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA