Matematičari stigli u Beograd sa olimpijade u Brazilu: Osvojili 6 medalja, Srbija je ponosna na njih! (FOTO)

Oni su se sinoć, po dolasku na aerodrom, zahvalili svima koji su omogućili pripreme i istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine

  • 5

Članovi matematičke ekipe Srbije koja je na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu odnela četiri srebrne i dve bronzane medalje, vratili su se iz Rio De Žaneira u Beograd.

Oni su naši šampioni: Mladi srpski fizičari doneli pet medalja iz Indonezije

Oni su se sinoć, po dolasku na aerodrom, zahvalili svima koji su omogućili pripreme i istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine.

Učenik drugog razreda Aleksa Milojević, koji je ove godine osvojio srebrnu medalju, zahvalio je svima koji su omogućili pripreme, proces selekcije i finansijsku podršku za odlazak na takmičenje istakavši da se srpska ekipa "očigledno" dobro spremala.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Olimpijada sama po sebi nije nikada lako takmičenje. Takmičite se sa više od 600 ljudi iz celog sveta koji su se spremali isto kao i vi čitave godine da dođu i da tu odmere znanje sa vama. Mi smo se očigledno dobro spremali, naši rezultati to pokazuju. Nastavićemo da radimo naravno i sledeće godine ćemo se potruditi da ostvarimo još veće rezultate - rekao je Milojević.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dobitnica bronzane medalje Ivana Ivančić istakla je da je ljubav prema onome što radi ono što je dovelo do medalje i rekla da se nada još boljim rezultatima sledeće godine.

Članovi Državne komisije za takmičenja iz matematike na aerodromu su istakli da se da Komisija trudi da svake godine uvede poboljšanja u sistem takmičenja navodeći da je to bio slučaj i ove godine kao i da je njima kao vođama bilo zadovoljstvo da učestvuju, iako je po obimu to bio veliki posao što je bio dodatni razlog za radost.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Članovi komisije su istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine za šta postoje osnove s obzirom na to da od šest članova srpske ekipe, njih petoro ostaje u konkurenciji za sledeću godinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA