Kvizom znanja završena druga nedelja manifestacije Dunav priča 7 priča (FOTO)

Pored jezičkih radionica na kojima se uče jezici i kultura manjinskih zajednica, promoviše se aktivan boravak u prirodi i planinarenje

  • 0

Kvizom provere znanja slovačkog jezika završena je druga nedelja manifestacije "Dunav priča 7 priča / Pod krošnjama na Štrandu" koju petu godinu za redom organizuju Biblioteka Grada Novog Sada, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

Pored jezičkih radionica na kojima se uče jezici i kultura manjinskih zajednica, promoviše se aktivan boravak u prirodi i planinarenje. Kviz se održao na Fruškoj gori, na lokalitetu Rim, iznad Beočin sela, koji je u vlasništvu Šumske zajednice, najstarijeg udruženja građana u Evropi koje posluje u kontinuitetu od 1903. godine.

Foto: Aleksandar Plačkov

Nagrade se osvojili: I mesto Petko Cvijanović, II mesto Maša Storožuk Zeljković i III mesto Larisa Antonić.

Nagradni fond su obezbedili Generalni sponzor kompanija Coca Cola sa brendom Rosa i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka Beograd. Od ponedeljka, 31. avgusta počinje nedelja slovenačkog jezika i kulture uz podršku Društva slovenaca Kredarica iz Novog Sada.

Foto: Aleksandar Plačkov

Radionice slovenačkog jezika održavaju se svakog radnog dana od 19 časova u Biblioteci na novosadskom Štrandu.

Sve informacije na Facebook stranici Pod krošnjama na Štrandu. Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Foto: Aleksandar Plačkov

Prijatelji: Gradsko zelenilo, Šumska zajednica, Alternativna družina Šipak, Fruškać i Green Adventure Fruška gora.

Foto: Aleksandar Plačkov
Foto: Aleksandar Plačkov

Izvor: Heror Media Pont

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA