Prvi autobus za bicikliste u Srbiji počinje da saobraća sutra! (FOTO)

Nakon što je prošle godine otvorena Đerdapska biciklistička ruta, ukazala se potreba da se ona učini još dostupnijom za sve bicikliste i ljubitelje aktivnog odmora

  • 2

Prvi autobus u Srbiji koji poseduje nosač za bicikle počinje da saobraća 1. avgusta na liniji Beograd - Kladovo svakog dana sa polaskom u šest časova, dok je povratak iz Kladova u 16.15 časova.

Do kraja godine na ulicama Beograda više od 80 novih autobusa (FOTO)

Nakon što je prošle godine otvorena Đerdapska biciklistička ruta, ukazala se potreba da se ona učini još dostupnijom za sve bicikliste i ljubitelje aktivnog odmora.

Autobus koji može da ponese pet bicikala, počeo je da saobraća na liniji Beograd-Kladovo-Beograd svakog dana po sledećem redu vožnje:

Beograd, 06:00 - Požarevac, 7:15 -  Veliko Gradište, 8:10 - Golubac, 8:35 - Donji Milanovac, 9:45 - Kladovo, 11:00

Kladovo, 16:15 - Donji Milanovac, 17:30 - Golubac, 18:35 - Veliko Gradište, 19:00 - Požarevac, 19:50 - Beograd, 21:10.

Cena povratne karte za polaske na relaciji Beograd-Kladovo iznosi 2.300 dinara, dok je cena karte u jednom pravcu 1.550 dinara. Korišćenje nosača je besplatno.

Đerdapska biciklistička ruta povezuje Kladovo i Drobetu Turnu Severin i sastoji se od šest manjih ruta prilagođenih različitim grupama, od najlakše za porodične vožnje, do najtežih za ljubitelje ekstremnog sporta.

Foto: Iron Gate Cycling

Ruta je idealna za vožnju tokom letnje sezone. Petnaest prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija mapirano je na ovoj ruti - sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička – hidroelektrana Đerdap.

Foto: Iron Gate Cycling

U Srbiji, biciklisti mogu da posete Manastir sv. Trojice iz XIV veka, ostatke Trajanovog mosta iz doba Starog Rima, Crkvu Sv. Đorđa, Arheološki muzej Đerdap i njegovu bogatu kolekciju iz perioda praistorije, Rimskog carstva i Srednjeg veka, plažu u Kladovu koja je savršeno mesto za uživanje, utvrđenje Fetislam iz XVI veka i Pećinu Banju odakle se pruža pogled na veličanstvenu prirodu.

Foto: Iron Gate Cycling

Sa rumuske strane Đerdapa biciklisti mogu da posete Crkvu Majoreasa, Manastir Topolnica iz XIV veka, Park T. Vladimiresku, Srednjevekovnu tvrđavu koja je nekada bila rezidencija vitezova, vodeni toranj odakle se može uživati u panorami grada, ostatke Trajanovog mosta i Pozorište Teodor Kostesku.

Foto: Iron Gate Cycling

Pored promocije same biciklističke rute, Dunavski centar za kompetenciju ovog leta započeo je i online kampanju #posetidjerdap koja ima za cilj promociju brojnih turističkih atrakcija na području Đerdapa u Srbiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA