≫ 

Farhad (10) iz Avganistana pomaže drugaru Nemanji: Mali izbeglica koji crta Novaka Đokovića organizuje izložbu iz najhumanijeg razloga (FOTO)

Organizacije "Help Refugees" i "Fabrika Fotografa" podržali su Farhadov rad i organozovali su izložbu slika i fotografija za 9. avgust koja je posvećena Nemanji Damčeviću, dečaku iz Srbije kome nedostaje novac za terapiju posle teške operacije na mozgu

  • 2

Farhad Norija (10) iz Avganistana, koji se poslednjih osam meseci sa porodicom nalazi u Centru za izbleglice Krnjača, imali ste prilike da upoznate kada smo predstavili njegov talenat za slikanje, zbog čega ga i zovu Mali Pikaso. Pored toga što svojom olovkom čini čuda na platnu, ovaj dečak je i izuzetno human.

Maleni Farhad iz Avganistana čini čuda olovkom: Prvo što je nacrtao u Srbiji bio je NOVAK ĐOKOVIĆ (FOTO)

Naime, organizacije Fondacijs za izbeglice, "Help Refugees" i "Fabrika Fotografa" podržali su Farhadov rad i organozovali su izložbu slika i fotografija za 9. avgust koja je posvećena Nemanji Damčeviću, dečaku iz Srbije kome nedostaje novac za terapiju posle teške operacije na mozgu.

- Uz slikanje i crtanje,Farhadov predmet interesovanja je i fotografija. Kompletan umetnički opus Farhada Nurija, koji potvrđuje njegovu svestranost, biće prikazan na izložbi "Treba nam ljubaznost" koja predstavlja jedan drugačiji aspekt katastrofe zvane izbeglička kriza.

Foto: Kancelarija za izbeglice

I pored svega nadahnut, sa pozitivnim vibracijama misli i radoznalim treptajima oka, Farhad će nas uvesti u svoj san i svoj svet u kome deca rastu bez zastrašujućih i zaglušujućih udara topovskih granata i fijuka metka. U tom svetu sva deca su drugari, te će sva sredstva sakupljena na izložbi biće uplaćena za pomoć Nemanji, uz nadu da će on dobiti ovu tešku bitku.

Foto: Kancelarija za izbeglice

Inače, Farhad je talenat nasledio od oca koji je radio na arabeskama.

Na njegovim platnima za sada su se našli Novak Đoković, Kristijan Ronaldo, Angela Merkel, Anđelina Džoli, Salvador Dali i Pablo Pikaso.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA