Jedan od najsimpatičnijih kvizova održan na novosadskom Štrandu

Peto izdanje manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" završeno kvizom iz slovenačkog jezika

  • 0

Peto izdanje manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" koju leti zajednički organizuju Biblioteka Grada Novog Sada, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, završeno je danas kvizom iz slovenačkog jezika u Biblioteci na Štrandu.

Troje najboljih bili su: I mesto Maša Storožuk Zeljković, II mesto Dušan Barišić i III mesto Petko Cvijanović. Nagradni fond su obezbedili Generalni sponzor kompanija Coca Cola sa brendom Rosa i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka.

Foto: Aleksandar Plačkov

U tronedeljnom programu radionica tokom kojih su deca učila mađarski, slovački i slovenački jezik i kulturu učestvovalo je ukupno 47 dece.

Kako ova manifestacija promoviše svake godine sport i zdrav način života, ove godine u fokusu je bio aktivan boravak u prirodi i planinarenje, te su dva kviza održana na Fruškoj gori, na lokalitetu Rim, koji se nalazi iznad Beočina. U dve vođene šetnje ukupno je učestvovalo 59 šetača. Pokrovitelji manifestacije su bili Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Foto: Aleksandar Plačkov

Prijatelji manifestacije su bili Gradsko zelenilo, Alternativna družina Šipak, Fruškać, Green Adventure Fruška gora i Šumska zajednica Beočin.

Foto: Aleksandar Plačkov

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA