Peruanac i Srbin slučajno saznali da su braća, pa se sastali u Guči: Čak se i zovu isto, a mlađi brat već želi srpski pasoš

- I onda on kaže "moj otac je radio od 1975. do 1986. godine u Peruu - a ja da je i moj otac radio tamo u istom tom periodu

  • 5

Do saznanja da su braća i da dele istog oca, Saša koji živi i radi u Nemačkoj, i Aleksandar iz Perua - došli su slučajno. Dopisivali su se putem Inteneta, kada je u toku upoznavanja iskrsla i ta šokantna informacija.

Rista i Vlatko su 25 godina vezani za krevet: Otac im je umro od tuge, a majka im je jedina uteha i spas. Njen vapaj mnogo boli (FOTO) (VIDEO)

- I onda on kaže - moj otac je radio od 1975. do 1986. godine u Peruu, a ja da je i moj otac radio u istom tom periodu. Kaže da mu je otac bio građevinski inženjer, a ja da je i moj otac bio građevinski inženjer. Kaže da se zvao Srećko, kao i moj otac i kad sam mu tražio fotografiju od oca video sam da imamo istog tatu - priseća se Saša Potežica prvog kontakta koji su ostvarili pre četiri godine za RTS.

Ovo saznanje novo je i za njegovu majku, a Srećkovu suprugu, Biljanu.

Foto: Profimedia

- Nema ljutnje, i da je Srećko živ, reč mu ne bi rekla jer on je bio mnogo dobar i suprug i otac i nema razloga da ga ne prihvatim - kaže Biljana Potežica i dodaje da sada ima i drugog sina koji joj trči u zagrljaj i ljubi je kao majku svoju.

Ni Aleksandar nije očekivao da će pored mame koja živi u Madridu, dobiti i majku u Požegi.

- Prosto sam iznenađen takvim gostoprimstvom i toplim prijemom u domu moje srpske majke, moje druge majke. To je neočekivano iskustvo za mene i zaista prijatno osećanje - kaže Aleksandar Potežica.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dva brata su Sabor u Guči iskoristili za prvi susret, a planiraju da to postane neka vrsta tradicije.

Aleksandar ima još jednu želju, da dobije srpski pasoš, na koji ima pravo po ocu, ali i zato što se, kako kaže, smatra Srbinom, prenosi RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xnxx

    14. avgust 2017 | 17:49

    Ima sva prava na nase drzavljanstvo i pasos. On je Srbin imenom i prezimenom

  • cko

    14. avgust 2017 | 15:18

    Pa dobro, tata je kao i svi terenci bio nestasan ali prica ima srecan kraj.

  • Vuki

    14. avgust 2017 | 16:52

    Svi su braća, posle deset piva..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA