≫ 

Slavko je najhumaniji voćar u Srbiji: Njegovo selo sada je ponos Srbije!

Slavko Pavlović ovakvo priznanje je i te kako zaslužio, negujuću dugu tradiciju darivanja dece, porodilja, seoskog KUD-a, ugroženih porodica Kikinde… A sve to ne bi mogao bez svog voćnjaka

  • 1
Foto: gradski.online

Slavko Pavlović iz Arilja je najhumanini voćar u Srbiji! On je vlasnik velikog voćnjaka kod Nakova. Ove godine u sremskom selu Kuzminu, na završnoj smotri Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, pripalo mu je priznanje za izuzetan doprinos u razvoju sela, bogaćenjem kulturne baštine.

Ima dobrih ljudi u Srbiji, ali nisu vidljivi: Jedna divna medicinska sestra iz Arilja je ostavila ovu poruku i pokrenula lavinu sreće (FOTO)

Slavko Pavlović ovakvo priznanje je i te kako zaslužio, negujuću dugu tradiciju darivanja dece, porodilja, seoskog KUD-a, ugroženih porodica Kikinde… A sve to ne bi mogao bez svog voćnjaka.

Slavkov voćnjak kod Nakova predstavlja kapitalan projekat na površini većoj od 50 hektara pod jabukama i kruškama, a poseduje i kompletan sistem za navodnjavanje kao i protivgradnu mrežu na velikom delu plantaže.

Berba počinje sredinom avusta i očekuje se da će u voćnjak ući više od 90 sezonaca uglavnom iz Nakova, Kikinde, Banatskog Velikog Sela i Novih Kozaraca.

S obzirom na to da je nabavljena nova mehanizacija i oprema očekuje se solidna sezona.

Foto: gradski.online

- Priznanje mi je pripalo jer smo finansirali fudbalski klub "Polet", a poznato je da smo uveli lepu tradiciju darivanja nakovačke dece do četvrtog razreda sa paketićima pred novogodišnje praznike, kada obradujemo više od stotinu mališana. Takođe, nagradimo i porodilje iz Nakova.

- Kada smo mogli, pružili smo pomoć seoskom KUD-u "Izvor", vatrogascima, udruženju žena, lovcima i učenicima. Sada želim da pomognem najugroženijim porodicama sa područja grada Kikinde sa dodelom drva za ogrev ili novčano - kaže Pavlović za Gradski.online

Daljinac baner

(Telegraf.rs/gradski.online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    15. avgust 2017 | 13:20

    То је добротвор. Нека Бог њему и његовој породици, дарује здравље, разумевање и срећу у сваком погледу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA