Stigao 51 novi uređaj za merenje brzine vozila! Imaju jednu specijalnu namenu i cilj

Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji

  • 9

Ministarstvo unutrašnjih poslova je nabavilo 51 uređaj za merenje brzine kretanja vozila sa računarskom opremom pomoću koje će se sakupljati i analizirati podaci o saobraćajnim nezgodama kako bi se smanjio broj povređenih i poginulih na putevima u Republici Srbiji.

Albanac divljao na auto-putu od Beograda do Novog Sada: Jurio je 298 km na sat, a sada mora da plati astronomsku kaznu

- Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji koje ćemo ukrstiti sa podacima o saobraćajnim nezgodama, a sve u cilju kako bi smo usmerili rad saobraćajne policije i smanjili broj poginulih i povređenih na putevima - rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov.

Prema njegovim rečima, analizom preuzetih podataka moći će i da se utvrdi na kojoj lokaciji su policijski službenici koristili radare i da li su bili pravilno podešeni.

- U slučaju da utvrdimo da policijski službenici radarske uređaje nisu pravilno podesili biće sankcionisani - naglasio je Arsov.

Foto: Pixabay.com

Prema podacima Uprave saobraćajne policije nepropisna brzina je jedan od uzroka u više od 50 procenata saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Takođe, kako je načelnik Uprave saobraćajne policije rekao, analize Evropske komisije ukazuju da pored neprilagođene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i nekorišćenje sigurnosnih pojaseva su glavni problem bezbednosti saobraćaja.

- U periodu od 21. do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije, odnosno na teritoriji zemalja članica TISPOL-a, biće organizovana akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila. U Srbiji će u tom periodu svakodnevno i tokom noći biti merena brzina kretanja vozila - naglasio je načelnik Arsov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA