Pančevci već 10 dana vode brigu o MRTVOM SOMU: Razlog je za ne poverovati (VIDEO)

Ne zna se čak ni od čega je riba uginula

  • 3

Već desetak dana mrtav som kapitalac od 56 kilograma i dužine dva metra, predmet je brige pančevačkog preduzeća "Zelenilo", jer služi kao dokazni materijal u postupku protiv ribokradica.

LJUDI, ŠTA JE OVO: Miodrag se sat vremena borio sa rečnim monstrumom, izvukao zver od 2 metra i 37kg (FOTO)

Oni se sumnjiče da su počinili krivolov u Parku prirode Ponjavica, a zatim pobegle ne odnevši plen. Protiv tih NN lica podnete su prijave.

- Sumnjamo da je vršen elektro izlov ili izlov plinom, s obzirom na to da je riba plutala po vodi. Takvu prijavu smo dobili i tako smo i pronašli soma, što je veoma velika šteta. Sačekaćemo da Biološki fakultet počne da radi, kako bi utvrdili od čega je riba uginula, u svakom slučaju uzorci su ostavljeni - za RTV kaže Srđan Josimov, koordinator čuvarske službe u parku prirode.

Ribokrađa je u proteklom periodu postala pravi biznis, a nekontrolisani krivolov na rekama i sve veći broj ribokradica doveli su do toga da je na pojedinim rekama riblji fond potpuno uništen.

- Najčešće su NN počinioci jer uglavnom pobegnu kad postave alate, ima onih koji su uhvaćeni na delu i protiv njih se vodi postupak. Od početka godine do sada izvadili smo i uništili oko sedam kilometara mreže, 17 senkera , oko 30 samica, a oduzeto je i šest čamaca -ispričao je Adžić.

Kazne za krivolov kreću se od pet do 150.000 dinara, a mnogi smatraju da bi trebalo da budu strože, preneo je RTV.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxi

    18. avgust 2017 | 09:35

    Sta svirate sojke? Tacno se zna gde se prodaje "sveza" riba iz reke i to svaki dan i ko je prodaje. Mani te se te price vise sa NN. Da je neko hteo da ih pohvata odavno bi ih pohvatao. Jednostavno zivimo u drzavi u kojoj svako radi sta hoce i za to sto radi ne odgovara.

  • Cika Velja

    18. avgust 2017 | 08:57

    Nije mi jasno zasto je u komunizmu za ovako nesto bila zakonom predvidjena i robija,a sada nije? Jel to onda ribe i divljaci nije bilo pa je moralo na takav nacin da se zastiti,a sad je ima u izobilju pa samo idu novcane kazne???

  • Pirke

    7. septembar 2017 | 21:24

    Krivolova ima na svim rekama i jezerima a čuvari ne rade svoj posao već im omogućavaju krivolov!Kazne su nikakve a presude smešne!Treba prestati sa kupovinom dozvola za ribolov jer na većini ribolovnih voda ribe nema.Nadam se da će se kolege složiti samnom!Ja lično više neću dati ni dinara!!!Bistro ali bez ribe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA