Prosvetni radnici stupaju u štrajk 1. sepembra!

Tri zahteva moraju bit ispunjena

  • 16

Unija sindikada prosvetnih radnika Srbije je saopštila da će u petak 1. septembra održati jednodnevni štrajk.

Šarčević: Oko 2.000 prosvetnih radnika je tehnološki višak, otpremnine spremne za one koji žele u penziju

Prosvetnim radnicima će "sigurno" biti povećane plate ove godine

U dopisu koji je prosleđen medijima, kao i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću i članovima USPRS, navodi se da su donete odluke o štrajku, kao i tri štrajkačka zahteva, uz napomenu da će 1. septembra u školama članicama USPRS časovi trajati 30 minuta.

- Svi zaposleni, članovi USPRS, stupiće u jednodnevni štrajk u petak 1. septembra. Tog dana, u školama članicama USPRS, časovi će trajati 30 minuta. Istog dana u 12 sati sve gradske, opštinske i regionalne organizacije održaće protestne skupove u svojim mestima - navodi se.

Takođe, objavljeni su i štrajkački zahtevi.

- Povlačenje iz procedure pogubnog Nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama, hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, kao i povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti masovno ostavljaju bez posla - navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica USPRS Jasna Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срећко

    18. avgust 2017 | 13:15

    Ништа не раде,а траже веће плате,мало,мало па одмор,распуст,неусавршавају се ,што су научили мисле да им је следећих 40.година довољно.Све бих их отпустио и са тржишта рада ангажовао,запослио младе људе,али да ми потпишу да никада неће штрајковати.Има их тамо два пута више од ових који ленштаре и само чекају ђаке на при ватним часовима и при томе,раде на "црно" ! Грдан свет !

  • Vera

    18. avgust 2017 | 18:19

    Moja komsinica po dva tri casa dnevno.Vise je kuci gde drzi casove privatno i zaradi jos tri plate,narocito pred kraj godine "glavu ne moze da digne" od ucenuka koji po700 din placaju pola sata da nauce ono sto su trebali da ih nauce u skoli.A salju djake jedni kod drugih.I kukaju...

  • Brankica

    18. avgust 2017 | 14:39

    Sta da rade oni sa fakultetom i 3 godine na minimalcu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA