• 4

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad: Proveravaju se postupci socijalnih radnika u slučaju ubijene Maje Đorđević i njenog sina (4)

Direktor GCSR počeo da preduzima mere za utvrđivanje "konkretne odgovornosti rukovodioca odeljenja Rakovica"

  • 4

Ministarstvo za socijalnu zaštitu uputilo je Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj o eventualnim propustima socijalnih radnika uključenih u slučaj ubijene Maje Ðorđević (38) i njenog sina Mihaila (4) ispred Centra za socijalni rad Rakovica.

Prošlo je mesec dana od stravičnog ubistva u Rakovici: Reči Majinog rođaka bole kao oštrica noža - "Želim mu da živi 200 godina u zatvoru!"

Obimni izveštaj inspekcije stigao je kod postupajućeg tužioca i njegovi navodi se sada proveravaju, kažu u tom tužilaštvu.

Nakon što je 12. jula ispred tog centra Marko Nikolić (42) davio, a zatim bacio na beton svog sina Mihaila čime mu je slomio lobanju, a majku nesrećnog dečaka Maju Ðorđević izbo nožem, Nadzorna komisija Ministarstva za rad i socijalnu zaštitu vanredno je pročešljala čitav slučaj ubijenih kako bi proverila da li su radnici Centra za socijalni rad postupali u skladu sa zakonom.

Komisija Ministarstva naložila je direktoru Gradskog centra za socijalni rad (GCSR) da utvrdi eventualnu pojedinačnu odgovornost ljudi koji su bili uključeni u slučaj Maje Ðorđević pre monstruoznog ubistva.

Međutim, u Ministarstvu nisu želeli da komentarišu detalje ovog izveštaja ističući da nisu u mogućnosti da ih prezentuju pozivajući se na propise Porodičnog zakona gde stoji da je "iz postupka iz oblasti porodičnih odnosa - javnost isključena".

Foto: Telegraf

- Nalogom, proisteklim po obavljenom nadzoru nad stručnim radom, obavezan je direktor GCSR da utvrdi eventualnu pojedinačnu disciplinsku odgovornost svih koji su bili angažovani na konkretnom predmetu, za određene propuste koje je komisija Ministarstva konstatovala tokom nadzora - navode u Ministarstvu.

U Gradskom centru za socijalni rad kažu da je po nalogu komisije, direktor GCSR počeo da preduzima mere za utvrđivanje "konkretne odgovornosti rukovodioca odeljenja Rakovica".

Foto: Telegraf

U Centru podsećaju da su tri stručna radnika koja su bila angažovana na pomenutom predmetu u pokušaju da spreče tragediju zadobila teške telesne povrede, i navode da njihov oporavak još traje, te da će disciplinski postupak biti okončan kada oni budu sposobni da učestvuju u njemu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok