≫ 

Misteriozni posmrtni ostaci iz Novog Pazara poslati u Beograd (VIDEO)

Novi Pazar je uputio dopis svim nadležnim institucijama od kojih se očekuje otkrivanje prave istine o poreklu tih posmrtnih ostataka

  • 2

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac izjavio je danas za Tanjug da su posmrtni ostaci, pronađeni na mestu gde je planirana izgradnja Hitne službe u tom gradu, poslati u Beograd na analizu DNK, a javnost će o nalazima biti obaveštena čim rezultati budu objavljeni.

Neotkriveno blago Novog Pazara: Radnici su kopali ispred zgrade suda i naišli na dragocene ostatke hamama iz osmanlijskog perioda

Biševac kaže i da je određen predstavnik Grada Novog Pazara, inače, veštak sudske medicine, koji će pratiti ceo proces utvrđivanja DNK.

Istovremeno je, Grad uputio dopis svim nadležnim institucijama od kojih se očekuje, kako kaže, otkrivanje prave istine o poreklu tih posmrtnih ostataka.

Dopisi su, prema njegovim rečima, upućeni Ministarstvu pravde, Višem javnom tužilaštvu, Republičkom javnom tužilaštvu i Odeljenju Specijalnog suda za ratne zločine.

- Svakodnevno smo u kontaktu sa Višim javnim tužilaštvom, a posmrtni ostaci su u Republičkom kriminalističkom tehničkom centru gde će biti ispitani. Grad Novi Pazar je u saradnji sa Tužilaštvom formirao Komisiju u kojoj Grad predstavlja dr Fehim Juković, koji će pratiti i izveštavati o rezultatima analize - rekao je Biševac.

Kada budu saopšteni prvi rezultatima o njima će biti obaveštena i javnost, rekao je gradonačelnik.

Inače, posmrtni ostaci pronađeni su pre mesec dana na temeljima nove zgrade Hitne službe u Novom Pazaru a javnost u tom gradu uzburkana je jer se pretpostavlja da se radi o Pazarcima koji su streljani nakon Drugog svetskog rata, a sve zbog saradnje sa tadašnjim vođom tog grada Aćifom efendijom, koji je takođe streljan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hiko

    21. avgust 2017 | 20:08

    Možda će se neko žaliti što nisu spomenicu dobili zbog saradnje sa okupatorom?

  • Cika Velja

    21. avgust 2017 | 20:42

    Nikad nisam cuo da je neko streljao pobednike u nekom ratu...obicno pobednici streljaju gubitnike,a u proslom ratu gubitnici su bile Hitlerove sluge,osim ako nisam lose obavesten???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA