350 jagodinskih učitelja putuje u Grčku da bi razmenili iskustva sa kolegama

Reč je o učiteljima koji ove školske godine preuzimaju prve razrede osnovnih škola i razrednim starešinama, precizirao je Marković

  • 3

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, izjavio je danas novinarima da će u grčkom gradu Paraliji, od 27. do 31.avgusta, u organizaciji grada, boraviti 350 prosvetnih radnika Jagodine koji će se upoznati sa radom kolega u Grčkoj.

Prosvetni radnici stupaju u štrajk 1. sepembra!

Šarčević: Oko 2.000 prosvetnih radnika je tehnološki višak, otpremnine spremne za one koji žele u penziju

Reč je o učiteljima koji ove školske godine preuzimaju prve razrede osnovnih škola i razrednim starešinama, precizirao je Marković.

Prosvetni radnici putuju sutra uveče, a njihov boravak, finansiraju donatori i prijatelji Jagodine, bez sredstava iz budžeta grada, dodao je Marković.

U okviru ove posete, u Paraliji će biti zatvorena Kancelarija Jedinstvene Srbije (JS), čiji je lider Marković, a koja već treću godinu radi u ovom turističkom mestu preko leta i pomaže našim turistima u ovom delu Grčke.

Marković je Tanjugu rekao da će zatvaranju Kancelarije prisustvovati državna sekretarka u MUP Grčke i poslanica u grškom parlamentu Marija Kolja Curuhu, prestavnici Konzulata Srbije u Soluni i čelnicu Paralije i Katarinija, na čelu sa gradonačelnikom Katarini Savasom Hiovidisom.

Marković je objasnio da je Kancelarija JS u Paraliji, "jedina kancelarija neke političke partije iz Srbije van granica naše zemlje, a jedini joj je cilj pomoći svakom građaninu Srbije", jer se u njoj "ne govori o politici".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ucitelj

    25. avgust 2017 | 16:04

    Bolje da su ima dali bolje plate i isplatili neplaćene putne troškove pa da na more idu gde žele, kada žele i sa svojim porodicama. I oni imaju decu...

  • djordje

    25. avgust 2017 | 12:10

    Skolstvo u haosu, broj nepismenih nikad kao do sada i sad oni idu da razmenju iskustva? Ko je ovde lud?

  • jovana

    25. avgust 2017 | 12:19

    Idu o svom trosku ha ha ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA