• 14

Ko bi rekao: Srbi sve manje piju pivo, a razlog je tužan

Pivare u poslednjih osam godina, zbog krize, trpe značajan pad tržišta

  • 14

Članice Udruženja pivara Srbije, i pored investiranih 236 miliona evra, susreću se sa veoma negativnim trendom u poslednjih osam godina i trpe značajan pad tržišta od čak 14,59 odsto, kao i pad potrošnje, saopšteno je danas iz tog Udruženja.

U zadužbini kralja Milutina krenuli sa PROIZVODNJOM PIVA! (FOTO)

Pivarska industrija Srbije je, kako navode, zahvaljujući prevelikim nametima, kao i ekonomskoj krizi, u periodu od 2008. do 2014. godine pretrpela značajan pad tržišta od čak 14,59 odsto, pad potrošnje od 12,5 odsto, dok je broj zaposlenih čijem poslu je doprinosio pivski sektor smanjen za čitavih 4.285 radnih mesta.

Članice Udruženja pivara Srbije pokrivaju 98 odsto domaćeg tržišta i upošljavaju direktno i indirektno više od 17.000 ljudi, a 92 odsto svojih sirovina nabavljaju lokalno, sa kako smatraju, direktnim uticajem na sprsku privredu i poljoprivredu.

Udruženje pivara Srbije na prvom je Međunarodnom naučnom simpozijumu o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu predstavilo stanje pivarske industrije u Srbiji prema studiji koju je revizorska kuća realizovala 2016.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vopitebra

    na celom svetu se sve i sve manje pije komercijalno pivo... ima u srbiji vrhunske pivare kao sto su KABINET ili DOGMA..

  • Neobičan ja

    Znači da zaključimo zašto se pivo sve manje konzumira: Narod sve manje novca ima,pivo je lošeg kvaliteta,Saobraćajni zakon zaoštren ,a zene prešle na zešće i modernije vrste alkoholnih pića!

  • Mitar

    Pa ko da ga pije kada su kvalitet doterali do dna inace ja sam pivopijac ali kako su sve to upropastili ni pivo vise ne pijem

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima