Sportska hala u Mionici, koja je propadala 25 godina, biće završena za pet meseci

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem prisustvovao početku radova na izgradnji sportske hale

  • 1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem prisustvovao početku izvođenja radova na započetom, a već 25 godina nedovršenom projektu izgradnje sportske hale u ovom mestu.

Vesić: Tokom jeseni biće završeni radovi na većini saobraćajnica u Beogradu

Kako je naglasio, želja je da Mionica postane pravi centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, kao i da se stvore uslovi za sve druge sportove, jer je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu.

- Danas počinjemo ovaj kapitalni projekat za Mionicu i sa reči prelazimo na dela. Nešto što propada 25 godina i do sada je bilo van svake namene biće najsavremenija sportska hala za pet meseci. Stavljanjem u funkciju ove hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja - rekao je Udovičić.

Udovičić dodaje da je ovakvim ulaganjima širom Srbije i decentralizacijom sporta, cilj da se u gradovima i opštinama u Srbiji stvore uslovi da sport bude zdrava navika svih i dostupan građanima svih uzrasta.

Foto: Milena Đorđević

Predsednik opštine Boban Janković kaže da se, uz pomoć Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta, približavaju kraju radovi na sportskoj hali i projektu Nacionalnog trening centra za rukomet.

- Na ovaj način stvorićemo bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave širokim spektrom različitih sportova, a Mionica će završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca - zaključio je predsednik opštine Boban Janković.

Ukupna površina hale iznosi 2.900 m2 sa maksimalnim kapacitetom od 2.800 ljudi. Ceo projekat biće urađen prema FIBA i IHF normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Događaju je prisustvovao i državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA