DIREKTOR EPS-A ODLIKOVAN NAJVIŠIM ODLIKOVANjEM SPC: Miloradu Grčiću Orden Svetog Save

Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski Jovan odlikovao je danas Ordenom Svetog Save drugog reda Milorada Grčića, v.d. direktora JP „Elektroprivreda Srbije”

  • 3

Milorad Grčić je postao nosilac najvišeg odlikovanja Srpske pravoslavne crkve kojim se odlikuju duhovna i svetovna lica za naročite zasluge za SPC.

Grčića je odlikovao Sveti Arhijerejski Sinod SPC, a na predlog vladike Jovana i Crkvene opštine Petka, za nesebičnu pomoć i ljubav prema eparhiji Šumadijskoj, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a posebno za zasluge u obnovi hrama Svete Petke u selu Petka kod Lazarevca.

Foto: Promo

Radovi na rekonstrukciji Hrama Svete Petke u selu Petka koji je bio devastiran počeli su u julu 2013. godine. Dodela priznanja dobrotvorima, donatorima i učesnicima u obnovi Hrama, upriličena je nakon osvećenja Hrama i svete arhijerejske liturgije koja je ovim povodom služena u prisustvu Vladike šumadijskog Jovana.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrivoje

    3. septembar 2017 | 00:55

    Није ми јасно , због чега одликује господина?

  • Ivan Nikolic

    3. septembar 2017 | 22:15

    mora da je izmislo neku struju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA