Ambasador Nemačke u poseti Novom Sadu: Evo o čemu je razgovarao s gradonačelnikom Vučevićem (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Nemačke Nj.E. gospodina Aksela Ditmana u Gradskoj kući

  • 1

Sagovornici su razgovarali o saradnji Novog Sada sa gradovima u Nemačkoj, posebno sa pobratimskim Dortmundom, kao i o međusobnoj povezanosti gradova dve zemlje kroz projekte Evropska prestonica kulture 2021, Omladinska prestonica Evrope 2019. i Dunavska strategija.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik se tom prilikom zahvalio na podršci koju su Ulm, Dortmund i drugi nemački gradovi pružali Novom Sadu u procesu kandidature za dve prestižne titule, kao i na kontinuirano dobroj saradnji na polju ostvarivanja ciljeva iz Dunavske strategije.

Foto: novisad.rs

Nakon što je uputio čestitke Gradu na nedavno osvojenoj prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture, ambasador Aksel Ditman je izrazio zainteresovanost za dalje korake u petogodišnjem procesu ka 2021. godini. Gradonačelnik Miloš Vučević je kao najveći projekat u toj oblasti, a po kojem će Novi Sad postati nadaleko prepozntaljiv, istakao formiranje Youth creative polisa u tzv. Kineskoj četvrti.

U pitanju je obezbeđivanje prostora i uslova za nesmetan i kreativan rad i razvoj mnogobrojnih omladinskih organizacija, a sve to u korelaciji sa drugom prestižnom titulom koju je Grad osvojio, a to je Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik je istakao kao primer dobre saradnje dve zemlje, nedavni dolazak velike kompanije iz Nemačke „Kontinental“ u Novi Sad koja će zaposliti veliki broj ljudi u IT sektoru.

Zaključeno je da dolazak tako velike kompanije i dobra saradnja koju su ostvarili, kako sa Vladom Srbije, tako i sa lokalnom administracijom, služi i kao poziv drugim investitorima iz te zemlje da svoje poslovanje prošire upravo u Novom Sadu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA