• 9

Zbog ubistva Nemanje Stojanovića: Advokati Srbije u petak u znak protesta obustavljaju rad

Zbog ubistva mladog advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića, Advokatska komora Srbije održala hitnu sednicu i uputila preporuku svim advokatskim komorama da se započne organizovanje jednodnevnog protesta

  • 9

Advokatska komora Srbije pozvala je danas sve advokate na jednodnevni protest - obustavom rada u petak 15. septembra, na dan sahrane advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića (25) koji je prošle noći ubijen u Jagodini ispred svoje kuće.

Ovo je Nemanja, advokat koji je ubijen u Jagodini dok je ulazio u svoju zgradu (FOTO)

Ubijen poznati advokat na ulazu u zgradu: Stravično ubistvo u Jagodini (FOTO)

U saopštenju AKS se precizira da je Upravni odbor AKS danas je održao hitnu sednicu i uputio preporuku svim advokatskim komorama u svom sastavu za organizovanjem jednodnevnog protesta.

Advokatura Srbije organizovanjem protesta sa obustavom rada želi da ukaže da su napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života nedopustivi, kao i da posebno osuđuje to što veliki deo ovih zločina nije razjašnjen niti su učinioci kažnjeni, navodi se u saopštenju.

AKS je podsetila da napad na advokate predstavlja krivično delo ometanja pravde, kao i da učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju.

Zbog toga advokati Srbije zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih učinilaca.

Stojanović je ubijen sinoć oko 3 sata ispred svoje zgrade u Ulici Brace Dirak u Jagodini.

Mediji su preneli nezvanične informacije da ga je ubica sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i pošto je naišao ispalio tri hica na njega.

Ubijeni mladić je sin poznatog advokata Mikija Stojanovića iz Jagodine.

Kada advokati obustave rad, suđenja, saslušanja i drugi postupci ne mogu da se održavaju.

Daljinac

(Telegraf/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    Svaka profesija štiti svoje članove. Svačiji život je podjednako važan.

  • Marko

    Zbog 'tehničkih razloga' Advokatska komora Vojvodine, prema obaveštenju koje su poslali,neće moći da se pridruži obustavi u petak.Mislim da je ovakva odluka najbolji odraz stanja u kome se nalazi advokatska profesija danas. Sramotno.

  • sanjalica

    Jako mi je zao ovog mladog coveka...ali u svakom slucaju, kriva je bas njegova struka...Da rade svoj posao ovaj mladic bi bio ziv... Da je taj njegov komsija bio u zatvoru, gde mu je mesto, niko ne bi tu dosao da ubije neduzne. Da su ljudi sa kojima je radio njegov otac iza brave, gde im je i mesto..ni ovaj motiv ne bi bio moguc... U svakom slucaju najveci krivac je sramno pravosudje ove propale drzave... Oni prvi trebaju da se pokriju i stide, a ne da protestvuju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima