≫ 

Ako imate oružje, obratite pažnju na poštansko sanduče i spremite i 17.450 dinara!

Vlasnicima oružja stižu rešenja za porez

  • 6

Poreska uprava trenutno dostavlja rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2017. godinu. Rok za plaćanje ove porseke obaveze jeste 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Objavljen poreski kalendar za septembar: Koji sve rokovi ističu do kraja meseca

Srbi naoružani do zuba: Samo Amerikanci imaju više pištolja i pušaka od nas

- Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja - navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Porez na registrovano oružje utvrđuje rešenjem nadležni poreski organ, a na osnovu podataka koje mu dostavlja republički organ uprave zadužen za unutrašnje poslove koji je izdao oružni list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

- Ova vrsta poreza plaća se za svaki komad oružja. Za automatsku pušku porez iznosi 12.920 dinara, a za poluautomatsku 5.180 dinara. Za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, porez je 3.500 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje - 17.450 dinara - preciziraju u Poreskoj upravi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    14. septembar 2017 | 11:10

    Cist lopovluk porez na recimo pistolj .Zasto bi neko platio porez za oruzije koje je sam kupio i koje stoji u ormanu negde pa oni nisu normalni sta rade a mi trpimo.Jos malo pa ce biti porez na lpoatu ,motiku ,cekic ,stegu itd.

  • ### Mr.x

    14. septembar 2017 | 15:39

    Ovo je podsticaj da svi koji zele da imaju oruzje kupe na crno?

  • mali Alek

    14. septembar 2017 | 13:23

    Samo da mi neko objasni kako automatsko oružje može da bude u ličnoj svojini i to još registrovano??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA