Rebić: Očekujemo da Prajd protekne bez problema

Policija je tu da obezbedi javni red i mir i sigurnost za građane i verujem da će mere koje smo preduzeli, ali i promena svesti kod građana, doprineti da manifestacija prođe bez problema, rekao je direktor policije

  • 2
Saobracajna policija, Nacelnik saobracajne policije Vladimir Rebic Foto: Telegraf

Direktor policije Vladimir Rebić očekuje da Parada ponosa danas protekne bez problema.

Parada ponosa počinje u podne: Karleuša kuma, premijerka i gradonačelnik u povorci

Mapa parade ponosa: Gde je polazak, a gde se završava šetnja (FOTO)

- Policija je tu da obezbedi javni red i mir i sigurnost za građane i verujem da će mere koje smo preduzeli, ali i promena svesti kod građana, doprineti da manifestacija prođe bez problema", rekao je Rebić za RTS.

Govoreći o incidentima ispred TV Pink i RTS-a tokom jučerašnjeg protesta Dveri, on je najoštrije osudio nasilje, pre svega nad ženama i nad novinarskom profesijom i ponovio da je počinilac uhapšen.

- On će danas ili sutra biti priveden nadležnom tužiocu i dalja sudbina će biti određena odlukom tužioca - rekao je Rebić.

Rebić je govorio i o donaciji 710 vozila za MUP, rekavši da će do kraja godine biti više od novih 1.000 vozila, koja će omogućiti policiji da efikasnije obavlja teške i zahtevne zadatke.

Ponovio je da će 2019. godine Helikopterska jedinica MUP-a dobiti tri nova helikoptera, te da se očekuje da MUP dobije nova borbena vozila, kao i još jedan kontigent uniformi za intevrnetne jedinice - Žandarmeriju, SAD i Graničnu policiju.

- Povećane su plate ove godine, a očekuje nas i novo povećanje naredne godine. Ministarstvo je mnogo uradilo na poboljšanju uslova rada za policiju - rekao je Rebić.

Dodao je da su policijski službenici počeli da edukuju decu četvrtog i šestog razreda osnovnih škola, o bezbednosti u saobraćaju, zloupotrebama nakrotika, alkohola, bezbednosti na internet i reagovanju u vanrednim situacijama.

Kada je reč o otkrivanju nelegalnih zasada duvana, Rebić je rekao da je za mesec dana policija uništila 59 hektara tih zasada, što je oko 110 tona duvana, odnosno oko 5,5 miliona cigareta.

- To znači da smo blizu šest miliona evra vratili u legalne tokove i osujetili oko 900.000 evra nelegalne zarade - rekao je Rebić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1991

    17. septembar 2017 | 09:52

    Sramota za ovu ponosnu zemlju..ej,sta docekasmo...

  • Kiza

    17. septembar 2017 | 09:52

    Gde nadje onaj sako u kojem je bio danas u jutarnjem programu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA