BAT pustio u rad novi pogon: Investicija vredna više od tri miliona evra (FOTO)

Nova savremena linija za pakovanje značajno će uvećati kapacitete fabrike koji će biti korišćeni za proizvodnju namenjenu izvozu, a doprineće i zapošljavanju novih radnika

  • 1

Svečanom ceremonijom u fabrici u Vranju, kompanija British American Tobacco (BAT), predstavila je novu proizvodnu liniju za pakovanje.

Moderni pogon, vredan više od tri miliona evra, zvanično je pustila u rad Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, dok su ceremoniji prisustvovali visoki predstavnici kompanije, gospodin Ričard Vidman (Richard Widmann), direktor BAT-a za područje Centralne i Južne Evrope, gospodin Tanos Trimis (Thanos Trimis), generalni direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru, kao i brojni istaknuti predstavnici privrednog i javnog života Srbije.

Nova savremena linija za pakovanje značajno će uvećati kapacitete fabrike koji će biti korišćeni za proizvodnju namenjenu izvozu, a doprineće i zapošljavanju novih radnika. Tako će fabrika u Vranju direktno povećati broj zaposlenih za 10 odsto, dok će indirektni pozitivni efekti na uposlenost u ovom kraju Srbije biti daleko veći. Osim toga, ova investicija će pozitivno uticati na spoljnotrgovinski bilans Republike Srbije i njen položaj u regionu, pogotovu u okviru CEFTA sporazuma.

- BAT je pre gotovo 15 godina među prvima prepoznao potencijal srpskog tržišta i od tada kontinuirano ulaže u razvoj poslovanja. Zahvaljujući direktnim investicijama vrednim više od 220 miliona evra i modernizaciji fabrike danas zapošljavamo više od 350 ljudi. Osim toga, kao društveno odgovorna kompanija veoma smo posvećeni razvoju i blagostanju lokalne zajednice i zaposlenih - istakao je generalni direktor kompanije British American Tobacco za Srbiju i Crnu Goru, gospodin Tanos Trimis.

Foto: Promo

- Otvoren i konstruktivan dijalog sa državom nam je omogućio da se bavimo mnogim pitanjima od zajedničkog interesa, kao što je borba protiv sive ekonomije i smanjenje ilegalne trgovine duvanom, što dodatno podstiče razvoj našeg poslovanja. Pozitivna poslovna klima uliva poverenje da je Srbija odlično mesto za poslovanje, i ohrabrila je druge britanske i evropske kompanije da investiraju ovde - prema rečima Ričarda Vidmana, Srbija je uvek bila i biće ključna karika poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, između ostalog zahvaljujući i podršci Vlade Srbije.

Foto: Promo

British American Tobacco nakon uspešne privatizacije domaće duvanske fabrike, postao je jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji. Od dolaska na srpsko tržište, kompanija je kroz akcize i poreze uplatila u budžet Republike Srbije preko 1,7 milijardi evra. U Srbiji je BAT direktno investirao 220 miliona evra, od čega je preko 120 miliona uloženo u kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju koja danas predstavlja proizvodni centar za zemlje članice CEFTA sporazuma, a čiji se proizvodi izvoze u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin Hud

    19. septembar 2017 | 17:02

    I umesto da to bude nasa investicija, lopovi su prvo rasprodali najprofitabilnije: nasu duvansku i pivarsku industriju. Zatim cementare tri godine pre Olimpijade u Grckoj...i sada gledamo kako ce BAT investirati i zaposljavati i kako je prepoznao nase trziste. Zemljo otvori se....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA