• 0

Šef delegacije Evropske unije posetio Novi Sad

Sem Fabricio čestitao je Novom Sadu osvajanje titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope ocenivši da je to veoma značajno za grad, ali i za državu Srbiju

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je šefa Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sema Fabricija.

Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog dobre dosadašnje saradnje. Sem Fabricio čestitao je Novom Sadu osvajanje titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope ocenivši da je to veoma značajno za grad, ali i za državu Srbiju.

Gradonačelnik Vučević istakao je da je takav uspeh rezultat sinergije gradskih institucija, nevladinog sektora i kompetentnih i stručnih pojedinaca, ali i da se po tom receptu realizuju svi veliki poduhvati u okviru ta dva projekta. Kao najvažniji istakao je formiranje Kreativnog polisa u tzv. Kineskoj četvrti jer taj projekat zajednički realizuju ''Fondacija Novi Sad 2021'' i ''OPENS'' uz podršku i razumevanje stručne i šire javnosti.

Foto: novisad.rs

- Formiranjem Kreativnog polisa na mestu zapuštenog i zapostavljenog prostora činimo veliki pomak u korišćenju kulturne i kreativne industrije za opšti razvoj zajednice – naglasio je gradonačelnik i dodao da Grad Novi Sad ima intenzivnu saradnju sa organizacijama EU u Srbiji što se očituje realizacijom brojnih projekata za koje je putem različitih programa do sada odobreno oko 6,5 miliona evra.

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu u kojem dobro funkcioniše i ''EU info centar'', a sagovornici su se saglasili da dobru saradnju treba nastaviti kako bi uz podršku organizacija EU, lokalne samouprave aktivno doprinosile Republici Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj Uniji.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima