• 0

Šef delegacije Evropske unije posetio Novi Sad

Sem Fabricio čestitao je Novom Sadu osvajanje titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope ocenivši da je to veoma značajno za grad, ali i za državu Srbiju

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je šefa Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sema Fabricija.

Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog dobre dosadašnje saradnje. Sem Fabricio čestitao je Novom Sadu osvajanje titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope ocenivši da je to veoma značajno za grad, ali i za državu Srbiju.

Gradonačelnik Vučević istakao je da je takav uspeh rezultat sinergije gradskih institucija, nevladinog sektora i kompetentnih i stručnih pojedinaca, ali i da se po tom receptu realizuju svi veliki poduhvati u okviru ta dva projekta. Kao najvažniji istakao je formiranje Kreativnog polisa u tzv. Kineskoj četvrti jer taj projekat zajednički realizuju ''Fondacija Novi Sad 2021'' i ''OPENS'' uz podršku i razumevanje stručne i šire javnosti.

Foto: novisad.rs

- Formiranjem Kreativnog polisa na mestu zapuštenog i zapostavljenog prostora činimo veliki pomak u korišćenju kulturne i kreativne industrije za opšti razvoj zajednice – naglasio je gradonačelnik i dodao da Grad Novi Sad ima intenzivnu saradnju sa organizacijama EU u Srbiji što se očituje realizacijom brojnih projekata za koje je putem različitih programa do sada odobreno oko 6,5 miliona evra.

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu u kojem dobro funkcioniše i ''EU info centar'', a sagovornici su se saglasili da dobru saradnju treba nastaviti kako bi uz podršku organizacija EU, lokalne samouprave aktivno doprinosile Republici Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj Uniji.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima