Gledao sam svojim očima kako ostajem bez šake, bilo je jezivo: Lekari sa VMA jedva uspeli da spasu Nikolu kome je mašina odsekla ruku

Operacija je protekla dobro, ali je još neizvesno kada će i u kojoj meri Nikola moći da koristi ruku

  • 3

Nikola Miladinović (28) iz Gornjeg Milanovca umalo je ostao bez šake kada je radio na mašini za sečenje elemenata. Povredio se u sredu, pred kraj rada u trećoj smeni zbog slabije pažnje i umora, ali zahvaljujući lekarima sa VMA uspeo je da se spase.

Maestralni srpski hirurzi ponovo briljiraju: Pacijentu (28) amputirana ruka, a onda su mu ugradili veštačku šaku

Radio je na mašini nepuna dva meseca, bez prethodne obuke:

- Mašina se kontroliše nogom, te umesto da je sklonim sa gasa , u trenutku nepažnje poturio sam ruku pod oštricu, čisteći ostatke od drveta koje je sečeno i gledao svojim očima kako ostajem bez šake. Bilo je jezivo, mnogo krvi, užasan bol i više nego jeziva scena. Uspaničio sam se, nisam znao šta da radim, gledao sam samo da što pre zaustavim krvarenje - priča Nikola.

Kolege su brzo dotrčale i odmah ga odvezle u Uregntni centar, a potom na VMA.

Hirurški zahvat trajao je sedam časova i bilo je jako komplikovano, budući da je šaka bila hladna i trebalo je dovesti krv u nju, ali i izvesti je nazad u srce.

Operacija je protekla dobro, ali je još neizvesno kada će i u kojoj meri Nikola moći da koristi ruku. Predstoji mu još nekoliko operacija, a onda fizikalne terapije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    27. septembar 2017 | 09:08

    Zelim ti što brzi i što bolji oporavak!!!

  • Jovan

    30. septembar 2017 | 13:04

    Zašto Inspekcija rada nije proverila tu firmu, Ambalažerka gde je Nikola radio i nije bio prijavljen ? Da li znate koliko još njih tamo radi neprijavljeno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA